Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Marseille

Lystbåthavn, Marseille
 

Praktisk informasjon om Marseille

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste måten å ta seg frem i Marseille er med buss. Det går buss til alle deler av byen og forstedene. Billetter selges på kafeer, stasjoner og på bussen. Det finnes også flerdagskort. De fleste bussene kjører til 21.00, men enkelte fortsetter til 00.30. Etter mørkets frembrudd er det best å ta en drosje. Det står drosjer utenfor de fleste store hotellene og på gaten. Det anbefales ikke å kjøre i Marseille. I sentrum er gatene smale og ofte enveiskjørte, og det er begrenset med parkeringsmuligheter.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Myntenheten i Frankrike er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. De fleste hoteller tar gebyr for telefonsamtaler, og disse kan være svært høye. Den billigste måten å ringe til andre land er ofte å bruke telefonkort i en offentlig telefonkiosk eller på et postkontor. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. Det finnes internettkafeer i de fleste små- og storbyer i hele Frankrike.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Første påskedag 5. apr. 27. mars
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Dagen for seier i den andre verdenskrig 8. mai 8. mai
Kristi himmelfartsdag 14. mai 5. mai
Andre pinsedag 25. mai 16. mai
Bastilledagen 14. jul. 14. jul.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Våpenstillstandsdagen 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Marseille har middelhavsklima med varme, tørre somrer og kjølige, fuktige vintrer. Vinterværet påvirkes av kald mistralvind fra Rhône-dalen, og temperaturen ligger i snitt rundt 12 °C om dagen og 4 °C om natten fra desember til februar. Temperaturen stiger til rundt 17 °C i midten av mai. Somrene er vanligvis varme og behagelige, med høye temperaturer i juli og august på mellom 24 °C og 29 °C. Det regner vanligvis lite. Vinteren er den våteste årstiden, men selv da regner det bare rundt fem dager i måneden. Perioden fra mai til oktober er den beste tiden å besøke Marseille på.

Marseille Provence lufthavn

www.marseille-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går også busser fra lufthavnen til jernbanestasjonen Marseille Saint-Charles i sentrum hvert 20. minutt. Herfra går det tog videre til andre reisemål. Det går også busser fra lufthavnen til Aix-en-Provence bussterminal og Aix-TGV jernbanestasjon.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar og Sixt er representert på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter finner man utenfor terminalen.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter mange forskjellige butikker og tollfri shopping, barer, restauranter og kafeer, et businessenter, banker, minibanker og vekslingskontor.

Parkering

Parkering på Marseille Provence lufthavn koster € 6 for de første fire timene og opp til € 15,50 per dag i P1 og P6, € 4 for den første timen opp til € 12,50 per dag i P5 og P10, og € 4,50 for den første timen opp til € 9,50 per dag i P3 og P7, som er lenger unna, men har gratis skyttelbuss.

Internett

Det er trådløst Internett i businessenteret og hall 1, 3 og 4.