Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Lystbåthavn, Marseille
 

Praktisk informasjon om Marseille

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste måten å ta seg frem i Marseille er med det godt utbygde kollektivtransportsystemet, som består av buss, metro og trikk. Det går til alle deler av sentrum og forstedene. Billettene gjelder på alle de tre forskjellige typene transportmiddel, og kan kjøpes på metrostasjoner eller butikker som har det offisielle RTM-skiltet. De fleste bussene går til 21.00, og noen få går til 00.30. Etter mørkets frembrudd er det best å ta en drosje. Det står drosjer utenfor de fleste store hotellene og på gaten. Det anbefales ikke å kjøre i Marseille. I sentrum er gatene smale og ofte enveiskjørte, og det er begrenset med parkeringsmuligheter.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. De fleste hoteller tar gebyr for telefonsamtaler, og disse kan være svært høye. Den billigste måten å ringe til andre land er ofte å bruke telefonkort i en offentlig telefonkiosk eller på et postkontor. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. Det finnes internettkafeer i de fleste små- og storbyer i hele Frankrike.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Marseille Provence lufthavn

www.marseille-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går også regelmessige busser fra lufthavnen til jernbanestasjonen Marseille Saint-Charles. Derfra går det tog videre til andre reisemål. Det går også busser fra lufthavnen til Aix-en-Provence bussterminal og Aix-TGV jernbanestasjon.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar og Sixt er representert på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter finner man utenfor terminalen.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter mange forskjellige butikker og tollfri shopping, barer, restauranter og kafeer, et businessenter, banker, minibanker og vekslingskontor.

Parkering

Parkering på Marseille Provence lufthavn koster € 7 for den timen og opp til € 16 per dag i P1 og P6, € 5 for den første timen opp til € 13 per dag i P5 og P10, og € 4,50 for første timen opp til € 9,50 per dag i P3 og P7, som er lenger unna, men har gratis skyttelbuss.

Internett

Det er trådløst Internett i businessenteret og hall 1, 3 og 4.