Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Fargerik havn i Nice
 

Praktisk informasjon om Nice

Slik kommer man seg rundt i byen

Nice sentrum er nokså kompakt, og det går greit å komme seg rundt til fots. Buss og trikk er de viktigste formene for kollektivtransport og dekker det meste av byen frem til midnatt. Drosjer er ikke så populære, fordi de er kjent for å ta overpris når de kjører turister. I tillegg kan det være vanskelig å få dem til å stoppe. Fra sentralbanestasjonen går det lokaltog til andre byer langs kysten som Antibes, Cannes, Monaco og flere andre.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. De fleste hoteller tar gebyr for telefonsamtaler, og disse kan være svært høye. Den billigste måten å ringe til andre land er ofte å bruke telefonkort i en offentlig telefonkiosk eller på et postkontor. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. Det finnes internettkafeer i de fleste små- og storbyer i hele Frankrike.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Nice Cote dAzur lufthavn

www.nice.aeroport.fr

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig busser til flere hundre reisemål mellom Marseille og Genova, og buss 98 og 99 kjører inn til Nice sentrum hvert 20.-30. minutt. Buss 98 går fra begge terminalene inn til sentrum av Nice, mens buss 99 går til jernbanestasjonen fra begge terminalene. TER- og SNCF-tog går til Cannes og de fleste andre større byer fra Nice. Stasjonene ligger rundt en kilometer fra lufthavnen.

Bilutleie

Alle større bilutleiefirmaer er representert i ankomsthallen, blant andre Avis, Europcar, Hertz og Sixt

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter er tilgjengelige utenfor begge terminalene, og gjennomsnittsprisen inn til sentrum ligger på rundt € 23-31 om dagen og € 28-33 om natten.

Transport mellom terminalene

Det går gratis skyttelbuss mellom de to terminalene hvert 5–10. minutt mellom 04.30 og 00.30. Ellers er det fullt mulig å gå mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes restauranter, barer og butikker, banker og vekslingsmuligheter i begge terminaler. Andre fasiliteter omfatter helsetjenester, VIP-lounger, bønnerom, møtesteder og businessenter med møterom og Internett. Det finnes gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd. Det finnes bagasjeinnpakking og bærere og dessuten bagasjeoppbevaring.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering ved begge terminalene. P9 er den rimeligste. P2 og P3 ligger nærmere terminalene, men koster det dobbelte. G1 og G2 tilbyr parkering med ekstra sikkerhet, og det er langtidsparkering i P8. Hit går det gratis skyttelbuss.

Internett

Wi-Fi er gratis. Det finnes også flere terminaler der man kan bruke Internett mot betaling.