KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Praktisk informasjon om Nice

Slik kommer man seg rundt i byen

Nice sentrum er nokså kompakt, og det går greit å komme seg rundt til fots. Buss og trikk er de viktigste formene for kollektivtransport og dekker det meste av byen frem til midnatt. Drosjer er ikke så populære, fordi de er kjent for å ta overpris når de kjører turister. I tillegg kan det være vanskelig å få dem til å stoppe. Fra sentralbanestasjonen går det lokaltog til andre byer langs kysten som Antibes, Cannes, Monaco og flere andre.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. Mobiltelefoner kan brukes i Frankrike, men sørg for å sjekke roamingkostnader før du reiser. Det er ofte billigere å få et lokalt SIM-kort fra leverandører som Orange eller Bouygues. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i de fleste hoteller, restauranter og lignende steder.

Nødnummer

112 (generelt)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Nice Cote dAzur lufthavn

www.nice.aeroport.fr

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig busser til flere hundre reisemål mellom Marseille og Genova, og buss 98 og 99 kjører inn til Nice sentrum hvert 20.-30. minutt. Buss 98 går fra begge terminalene inn til sentrum av Nice, mens buss 99 går til jernbanestasjonen fra begge terminalene. TER- og SNCF-tog går til Cannes og de fleste andre større byer fra Nice. Stasjonene ligger rundt en kilometer fra lufthavnen.

Bilutleie

Alle større bilutleiefirmaer er representert i ankomsthallen, blant andre Europcar, Hertz og Budget.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter er tilgjengelige utenfor begge terminalene, og gjennomsnittsprisen inn til sentrum ligger på rundt € 23-31 om dagen og € 28-33 om natten.

Transport mellom terminalene

Det går gratis skyttelbuss mellom de to terminalene hvert 5–10. minutt mellom 04.30 og 00.30. Ellers er det fullt mulig å gå mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes restauranter, barer og butikker, banker og vekslingsmuligheter i begge terminaler. Andre fasiliteter omfatter helsetjenester, VIP-lounger, bønnerom, møtesteder og businessenter med møterom og Internett. Det finnes gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd. Det finnes bagasjeinnpakking og bærere og dessuten bagasjeoppbevaring.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering ved begge terminalene. P9 er den rimeligste. P2 og P3 ligger nærmere terminalene, men koster det dobbelte. G1 og G2 tilbyr parkering med ekstra sikkerhet, og det er langtidsparkering i P8. Hit går det gratis skyttelbuss.

Internett

Wi-Fi er gratis. Det finnes også flere terminaler der man kan bruke Internett mot betaling.