Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Notre Dame de Paris
 

Praktisk informasjon om Paris

Slik kommer man seg rundt i byen

Paris har et flott system med offentlig transport. Det er delt inn i fem soner med sentrum i midten. Billettprisene avhenger av hvor mange sonegrenser du skal krysse. Offentlig transport består av busser, metro og ekspresstog (RER). Det finnes også drosjer. Den enkleste måten å ta seg rundt på er metro, og den er også generelt alltid trygg. Man kan benytte overgang mellom metro og RER uten å betale ekstra. Det finnes også mange busser, men de tar lenger tid og har ikke like mange avganger. Derfor er busser først og fremt et alternativ for reiser til steder som ikke dekkes av metroen. En nattbuss, Noctilien, går mellom 01.00 og 05.30. Det finnes godt med drosjer som kan praies på gaten eller oppsøkes på holdeplassen. Bysyklene Vélib' er også en populær måte å ta seg rundt i byen på. Det finnes 1450 sykkelstativer på ulike steder, og prisen er € 2 så lenge du returnerer den innen en time.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Europeisk støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Frankrike er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og enkelte store hoteller, men du vil få bedre kurs i minibanker. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, spesielt i viktige turistområder. Utenlandsk valuta godtas ikke.

Kommunikasjon

Landskoden for Frankrike er +33. De fleste offentlige telefonkiosker tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker. De fleste hoteller tar gebyr for telefonsamtaler, og disse kan være svært høye. Den billigste måten å ringe til andre land er ofte å bruke telefonkort i en offentlig telefonkiosk eller på et postkontor. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk, og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale mobiltelefonselskaper. Det finnes internettkafeer i de fleste små- og storbyer i hele Frankrike.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Paris Charles de Gaulle internasjonale lufthavn

www.aeroportsdeparis.fr

Slik kommer man seg til byen

Jernbanens linje RER B kjører fra lufthavnen og inn til sentrum der den også stopper på flere metrostasjoner. RER B kan man ta på jernbanestasjonen på terminal 2, som nås med flyplassens skyttelbuss. Tog på RER B-linjen kjører hvert 15. minutt mandag til fredag, og tar rundt 50 minutter inn til sentrum. Prisen er € 9,75. Busslinjen til Roissy kjører også inn til sentrum. Den 60 minutter lange kjøreturen koster € 11. Bussene kjører hvert 15–20. minutt mellom 06.00 og 00.30. Air France har også busser som kjører til visse steder i byen. Nattbussen Noctilien kjører mellom 00.30 og 05.00. Prisen avhenger av hvor du skal, og starter på € 8.

Bilutleie

Alle større bilutleiefirmaer er representert.

Drosjer på flyplassen

Det venter drosjer utenfor bagasjeområdet på ankomstterminalene. Drosje til sentrum koster vanligvis € 50-70. Søndager og offentlige fridager er det et tillegg på 15 prosent.

Transport mellom terminalene

De tre terminalene er knyttet sammen med gratis skyttelbusser.

Fasiliteter

Det finnes minibanker, banker og vekslingskontor i alle terminaler samt mange butikker, restauranter og barer.

Parkering

Det er korttidsparkering i P1, P3 og PAB i nærheten av terminal 1. Prisen er € 5 for 30 minutter og opp til € 39 for 24 timer. PCD og PEF i nærheten av terminal 2 har lignende priser. PR tilbyr langtidsparkering, og her er prisen € 26 for den første dagen, € 22 per dag inntil en uke og € 8 per påfølgende dag. Det går gratis skyttelbuss mellom PR og alle terminalene.

Internett

Det tilbys gratis trådløst Internett. Raskere og mer pålitelig Premium-WiFi er også tilgjengelig mot betaling.

Flyplasser i nærheten