Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Brandenburger Tor, Berlin
 

Praktisk informasjon om Berlin

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport er godt utbygd i Berlin og består av busser, trikker, ferjer, t-bane (U-Bahn) og lokaltog (S-Bahn) til alle deler av byen og nærområdet. U-Bahn og S-Bahn er raskest og mest praktisk. Busser dekker de delene av byen som ikke kan nås med tog, og i Øst-Berlin finnes det et nettverk av moderniserte førkrigstrikker. Samme type billett gjelder på alle transportmidler, og prissystemet er delt inn i tre soner med ulik farge. Det er enklere å kjøre bil i Berlin enn i mange andre byer, men generelt anbefales det ikke. Det er mye trafikk, og parkering er dyrt og vanskelig å finne. Det finnes mange drosjer, men det er billigere å stoppe en på gaten enn å forhåndsbestille over telefon hos en av de mange sentralene. Berlin er også en svært sykkelvennlig by, særlig Vest-Berlin der det er mange sykkelveier. Mange tog har også egne vogner beregnet på syklister.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Berlin-Tegel lufthavn

www.berlin-airport.de

Slik kommer man seg til byen

Buss er den mest effektive transporten mellom sentrum og lufthavnen. Bussene stopper også på t-bane- og togstasjoner. Drosjeholdeplass utenfor terminalene på begge nivåer.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Budget, Avis, Europcar, Hertz og National og Sixt har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor terminal A1. Drosje til Berlin sentrum tar rundt 20 minutter og koster mellom € 25 og € 40. Unngå piratdrosjer. Det finnes også private skytteltjenester mellom hoteller og Berlin-Tegel lufthavn.

Transport mellom terminalene

Lufthavnterminalene er forbundet med gangveier.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter banker, vekslingskontor, minibanker, postkontor, møterom og stellerom. Det finnes flere butikker, inklusiv tollfri, og en rekke restauranter. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes flere parkeringsplasser på Berlin-Tegel lufthavn, alle i kort gangavstand til terminalbygningen. Korttidsparkering på parkeringsplassen PK koster € 3 de første 15 minuttene og € 3 for hvert påfølgende kvarter. Maksimumspris per dag er € 69. P1 og P2 er parkeringshus for middels lange opphold. Prisen starter på € 5 for den første timen. Prisen for en hel dag er € 39. P5 er langtidsparkering. 1 uke koster € 139.

Internett

Trådløst Internett i hele lufthavnen. Timepris avhenger av leverandør.