Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Brandenburger Tor, Berlin
 

Praktisk informasjon om Berlin

Slik kommer man seg rundt i byen

Det offentlige transportsystemet i Berlin er effektivt, om enn dyrt, og kombinasjonen av busser, sporvogner, ferger, U-Bahn (T-bane) og S-Bahn (pendlertog) dekker alle deler av den vide byen og dennes omgivelser. U-Bahn og S-Bahn er de beste måtene å komme seg rundt på. Busser når de delene av byen som ikke kan nås med tog, og Øst-Berlin har et nettverk av moderniserte førkrigstrikker. Samme type billett gjelder på alle transportmidler, og prissystemet er delt inn i tre soner med ulik farge. Kjøring i Berlin er enklere enn i de fleste storbyer, men generelt anbefales det fortsatt ikke. Det er stor trafikk, og parkeringsplasser er dyre og vanskelige å finne. Det finnes mange drosjer, men det er billigere å stoppe en på gaten enn å forhåndsbestille over telefon hos en av de mange sentralene. Sykling er en flott måte å komme seg rundt på. Det er et omfattende nettverk av sykkelstier rundt i byen, og sykler kan tas på de fleste former for offentlig transport, forutsatt at man kjøper sykkelbillett.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i de aller fleste store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort, eller kjøpe et lokalt SIM-kort. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i de fleste hoteller, restauranter og lignende steder.

Nødnummer

110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Berlin-Tegel lufthavn

www.berlin-airport.de

Slik kommer man seg til byen

Buss er den mest effektive transporten mellom sentrum og lufthavnen. Bussene stopper også på t-bane- og togstasjoner. Drosjeholdeplass utenfor terminalene på begge nivåer.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Budget, Avis, Europcar, Hertz og National og Sixt har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor terminal A1. Unngå piratdrosjer. Det finnes også private skytteltjenester mellom hoteller og Berlin-Tegel lufthavn.

Transport mellom terminalene

Lufthavnterminalene er forbundet med gangveier.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter banker, vekslingskontor, minibanker, postkontor, møterom og stellerom. Det finnes flere butikker, inklusiv tollfri, og en rekke restauranter. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes flere parkeringsplasser på Berlin-Tegel lufthavn, alle i kort gangavstand til terminalbygningen. Korttidsparkering på parkeringsplassen P2 koster € 6 for den første timen. Maksimumspris per dag er € 44. Langtidsparkering er også tilgjengelig.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen.