Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Statue av Roland i historiske Bremen
 

Praktisk informasjon om Bremen

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er mest praktisk å utforske byen til fots, men Bremen har også et godt utbygd transportsystem som består av busser og trikker som kjører ut til drabantbyene. I helgene kjører det nattbusser hele natten. Drosjer med taksameter er tilgjengelig hele døgnet, men lengre turer kan bli dyre. Reisende kan også leie bil, men det er stort sett ikke nødvendig med mindre man ønsker å kjøre lenger av sted. Bremen er en av Tysklands mest sykkelvennlige byer, og det er mulig å leie en sykkel for en dag. Sykling er en av de raskeste og beste måtene å bese Bremen på.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Bremen lufthavn

www.airport-bremen.de

Slik kommer man seg til byen

Trikk nummer 6 er en praktisk måte å komme seg til Bremen på. Den forbinder flyplassen med sentralstasjonene for tog og buss. Trikken går regelmessig i rushtiden. Det går busser til Groningen og Oldenburg flere ganger om dagen.

Bilutleie

Flere bilutleiefirmaer har kontor på flyplassen, inkludert Enterprise, Avis, Europcar, Hertz og Sixt.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplass på flyplassen. og turen inn til Bremen koster rundt € 10. Roland Taxi og Tours Bremen er to selskaper som kan anbefales.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

I hovedterminalen finnes det flere butikker og restauranter samt banker, minibanker, frisør, spa og drosjeskranke.

Parkering

Det finnes mange parkeringsplasser vis-à-vis terminalene 1-3. P1 tilbyr korttidsparkering for € 2,80 for den første timen, og det finnes også et begrenset antall plasser for av- og påstigning utenfor hver terminal. Der kan man stå i maksimum 20 minutter for € 1. P1 har også langtidsparkering fra € 45 for to dager og € 79 for en uke. Langtidsprisene i P2 er noe lavere. Det finnes egne parkeringsplasser for kvinner på hvert nivå.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig via enkelte restauranter.