Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Langs Rhinens bredder, Düsseldorf
 

Praktisk informasjon om Düsseldorf

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er relativt enkelt å ta seg rundt i Düsseldorf med kollektivtransport. Buss-, trikk- og t-bane-nettverkene er tilknyttet hverandre, og billetter selges fra automater. Informasjon er vanligvis kun på tysk. Det lønner seg ofte å kjøpe et dagskort (Tagesticket), som er gyldig frem til 03.00 dagen etter. Düsseldorf er en nokså flat og kompakt by, og mange besøkende velger å gå mellom de ulike severdighetene i sentrum. De som ligger for langt unna, kan nås med drosje som enkelt kan praies på gaten. Å leie bil er også et godt alternativ i Düsseldorf, men er egentlig ikke nødvendig med mindre man ønsker å reise ut av byen.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Düsseldorf internasjonal lufthavn

www.dus.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes flere transportmuligheter til og fra flyplassen, inkludert drosjer, limousiner, lokalbusser, luftbane, flybuss og raske og effektive lokaltog (S-bahn).

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Europcar, Hertz, Budget og Avis er noen av de som har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Egne lufthavnsdrosjer venter utenfor ankomst og avgang. Turen inn til Düsseldorf sentrum koster rundt € 24.

Fasiliteter

Lufthavnen har fasiliteter som minibanker og banker, tannlege og lege, apotek, renseri, stellerom, hoteller, bensinstasjon, mva-retur, bagasjeoppbevaring, møterom, prest, VIP-lounger, konferansefasiliteter, butikker og restauranter.

Parkering

Korttidsparkering i gangavstand fra terminalen. Gratis skyttelbuss kjører til langtidsparkeringen. Korttidsparkeringen befinner seg vis-à-vis terminalen og koster ca. € 4 per time. Langtidsparkering koster mellom € 24 og € 39 per dag, avhengig av hvilken parkeringsplass man benytter.

Internett

Det er Wi-Fi på hele flyplassen. Den første halvtimen er gratis, men deretter må man betale. Det finnes flere steder med internettilgang i terminalbygningen.