Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Römer-torget, Frankfurt am Main
 

Praktisk informasjon om Frankfurt am Main

Slik kommer man seg rundt i byen

Kollektivtransporten i byen er dyr, men effektiv med et integrert nettverk av undergrunnsbane (U-Bahn), lokaltog (S-Bahn), trikker og busser. U-Bahn og busser går mellom 04.00 og 01.00, og det finnes også flere nattbussruter. Billettene er de samme på alle transportmidler. De fleste er gyldige en time, og kan brukes til et ubegrenset antall overganger i løpet av den tiden. Billetter må kjøpes før ombordstigning. Frankfurt Card (kjøpes på turistkontoret) gir god valuta for pengene. Det gir ubegrensede reiser med kollektivtransport i Stor-Frankfurt pluss flybuss og rabatt på museer. Det finnes mange drosjer. De er trygge, men dyre. Kjører man bil, må man regne med kø i rushtiden og dyre parkeringsplasser samt et forvirrende veisystem. Derfor er det bedre å la bilen stå og bruke kollektivtransport.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Frankfurt lufthavn

www.frankfurt-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Franktfurt lufthavn har tog fra to stasjoner på lufthavnen: togstasjonen for langdistansetog går fra AIRail-terminalen, mens S-bahn, regionale tog og lokaltog kjører fra lokalstasjonen i terminal 1. Begge stasjonene har forbindelse med terminal 2. Det kjører regelmessig busser til Frankfurt og andre reisemål fra utenfor terminal 1 og 2. Billetter kan kjøpes hos sjåfør. Diverse skyttelbusser går også til og fra flyplassen, noen drevet av flyselskapene.

Bilutleie

Bilutleiefirma er representert på begge terminalene.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminalene, og det tar 20-30 minutter å kjøre de 13 kilometerne inn til sentrum. Drosjene har taksameter.

Transport mellom terminalene

Banen Sky Line tilbyr persontransport mellom de to terminalene.

Fasiliteter

Frankfurt lufthavn er en av de best utstyrte i verden. Her finner man til og med et kasino. Det finnes en rekke restauranter, butikker, barer og kafeer i begge terminaler samt banker, vekslingskontorer og minibanker både i ankomst- og avgangshallene. Et forretningssenter tilbyr Internett, faks og sekretærtjenester. Andre fasiliteter omfatter frisør, kapell og lekeplasser for barn.

Parkering

Alle terminaler på Frankfurt internasjonale lufthavn har egne parkeringsplasser. 30 minutter koster mellom € 2,50 og € 5. Hver påfølgende time koster mellom € 4 og € 5. Langtidsparkering koster fra €26 per dag. Det går gratis skyttelbusser mellom terminalene og parkeringsplassene som ligger lengst unna.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i internettsoner i hele lufthavnen.