Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Frankfurt am Main

Römer-torget, Frankfurt am Main
 

Praktisk informasjon om Frankfurt am Main

Slik kommer man seg rundt i byen

Kollektivtransport i byen er dyrt, men effektiv med blant annet rask og moderne t-bane, lokaltog, trikker og busser som kjører fra 04.00 til 02.00. Det går flere nattbusser fra 01.00. Billettene er de samme på alle transportmidler. De fleste er gyldige en time, og kan brukes til et ubegrenset antall overganger i løpet av den tiden. Billetter må kjøpes før ombordstigning. Frankfurt Card (kjøpes på turistkontoret) gir god valuta for pengene. Det gir ubegrensede reiser med kollektivtransport i Stor-Frankfurt pluss flybuss og rabatt på museer. Det finnes mange drosjer. De er trygge, men dyre. Kjører man bil, må man regne med kø i rushtiden og dyre parkeringsplasser samt et forvirrende veisystem. Derfor er det bedre å la bilen stå og bruke kollektivtransport.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag (enkelte deler av landet) 6. jan. 6. jan.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 14. mai 5. mai
Andre pinsedag 25. mai 16. mai
Corpus Christi 4. jun. 26. mai
Dagen for tysk enhet 3. okt. 3. okt.
Reformasjonsdagen 31. okt. 31. okt.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus' dag 26. des. 26. des.

Klima

+

Frankfurt har et temperert kontinentalt klima preget av varme somrer med enkelte regntunge dager, og kalde vintrer. Temperaturene blir aldri ekstreme. Somrene er solfylte og varme, men det kan regne en del, og luften kan av og til ha høy luftfuktighet. Vintrene er nokså kalde, og av og til kan det blåse kraftig. Det hender det snør, og sur vind gjør at det føles veldig kaldt av og til. Gjennomsnittlig sommer- og vintertemperatur (juli/januar) er henholdsvis 19 °C og 1 °C. Selv om sommeren definitivt er den beste årstiden å besøke Frankfurt på, er dette også den mest populære tiden, noe som gjør den dyrere og nokså full av mennesker. Besøkende kan også oppleve deilig vær og mye sol om våren (april og mai) og høsten (september og oktober).

Frankfurt lufthavn

www.frankfurt-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går tog fra to stasjoner på lufthavnen: fra AIRail-terminalen kjører langtidstansetog. Lokaltog (S-bahn) kjører fra den lokale stasjonen på nivå 1 i terminal 1. Begge stasjonene er knyttet til terminal 2 med busser og SkyLine. Det kjører regelmessig busser til Frankfurt og andre reisemål fra utenfor terminal 1 og 2. Billetter kan kjøpes hos sjåfør. Flybussene, bl.a. Lufthansa Airport Shuttle og Hahn Airport shuttle, går fra terminal 1, utenfor ankomsthall B.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminalene, og det tar 20-30 minutter å kjøre de 13 kilometerne inn til sentrum. Drosjene har taksameter.

Transport mellom terminalene

Banen Sky Line tilbyr persontransport mellom de to terminalene.

Fasiliteter

Frankfurt lufthavn er en av de best utstyrte i verden. Her finner man til og med et kasino. Det finnes en rekke restauranter, butikker, barer og kafeer i begge terminaler samt banker, vekslingskontorer og minibanker både i ankomst- og avgangshallene. Et forretningssenter tilbyr Internett, faks og sekretærtjenester. Andre fasiliteter omfatter frisør, kapell og lekeplasser for barn.

Parkering

Alle terminaler på Frankfurt internasjonale lufthavn har egne parkeringsplasser. 30 minutter koster mellom € 2,50 og € 5. Hver påfølgende time koster mellom € 4 og € 5. Langtidsparkering koster fra €25,50 per dag. Det går gratis skyttelbusser mellom terminalene og parkeringsplassene som ligger lengst unna

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i internettsoner i hele lufthavnen.