Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Hamburg

Blankenesedistriktet, Hamburg
 

Praktisk informasjon om Hamburg

Slik kommer man seg rundt i byen

Hamburg har et godt utbygd transportnett med t-bane, lokaltog, busser og ferjer som gjør det enkelt og bekvemt å komme seg rundt uten bil. T-banen (U-bahn) er rask og betjener hele sentrum. Lokaltog (S-bahn) kjører ut til forstedene og kjører generelt raskere enn t-banen. Buss er også et godt alternativ, og det kjører også nattbusser i sentrum. Drosje er generelt rimeligere enn i andre tyske byer og tilgjengelige døgnet rundt. Det er mulig å leie bil, men i enkelte områder, som f.eks. den kjente Reeperbahn, er det ekstremt vanskelig å finne parkering, og det kan være nokså stressende å kjøre her. I likhet med de fleste byer i Tyskland er det mulig å leie sykkel til lav pris, og dette er en fin måte å komme seg rundt på. Deler av byen kan fint oppleves til fots, og Hamburg anses generelt for å være en trygg by. Men ta vare på eiendelen dine når du beveger deg til fots og når du bruker offentlig transport.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag (enkelte deler av landet) 6. jan. 6. jan.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 14. mai 5. mai
Andre pinsedag 25. mai 16. mai
Corpus Christi 4. jun. 26. mai
Dagen for tysk enhet 3. okt. 3. okt.
Reformasjonsdagen 31. okt. 31. okt.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus' dag 26. des. 26. des.

Klima

+

Hamburg ligger nær Nordsjøen, og det preger klimaet, som er ganske vått og forblåst. Den dominerende vinden fra vest tar med seg fuktig luft fra havet. Somrene er varme, men det regner en del, selv om det også er mange fine og solfylte dager. Vintrene er kalde, noen ganger ned mot -2 ºC eller lavere i januar, den kaldeste måneden. Det hender at Elben og innsjøer i sentrum av byen fryser slik at man kan gå på skøyter. Vanligvis snør det lett, og Hamburg opplever vanligvis bare ett eller to større snøfall i året, fra begynnelsen av desember. Ellers er det mest sludd om vinteren. Våren er en veldig fin tid i Hamburg når løvet spretter på de mange tusen trærne i byen, og dagene blir varmere igjen etter den mørke og triste vinteren. Selv om sommeren er den mest populære årstiden blant turister, er våren den beste tiden å reise til Hamburg. Ikke minst viser byens mange hager og parker seg da fra sin beste side. Sommeren kan være deilig, og det finnes mange arrangementer i de varmeste månedene. Men det kan bli veldig fullt, og det meste er ekstra dyrt på denne tiden.

Hamburg lufthavn

www.ham.airport.de

Slik kommer man seg til byen

Det går lokaltog (S-bahn) fra Hamburg lufthavn og inn til sentrum. Turen tar rundt 25 minutter. Det finnes flere busselskaper som kjører mellom lufthavnen, byens sentrum og områdene rundt. Drosje er lett tilgjengelig utenfor alle terminalene. De bruker rundt 30 minutter til sentrum.

Bilutleie

Avis, Europcar, Hertz, National, Budget og Sixt har kontorer i terminal 2.

Drosjer på flyplassen

Drosje er lett tilgjengelig utenfor alle terminalene. De bruker rundt 30 minutter til sentrum.

Transport mellom terminalene

Terminalene er forbundet med hverandre, og begge kan utforskes til fots.

Fasiliteter

Det er flere restauranter, butikker, barer og kafeer over hele flyplassen samt banker, valutaveksling og minibanker i terminal 1 og 2. Det er tilgang til trådløst Internett i alle terminaler. Gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Korttidsparkering koster € 1 for hvert 20. minutt inntil € 22 (P1 og P2) eller € 25 (P4 og P5) per dag. Langtidsparkering koster mellom € 70 og € 150 per uke.

Internett

Trådløst Internett er gratis den første timen, deretter må man betale et gebyr.