Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Blankenesedistriktet, Hamburg
 

Praktisk informasjon om Hamburg

Slik kommer man seg rundt i byen

Hamburg har et godt utbygd transportnett med t-bane, lokaltog, busser og ferjer som gjør det enkelt og bekvemt å komme seg rundt uten bil. T-banen (U-bahn) er rask og betjener hele sentrum. Lokaltog (S-bahn) kjører ut til forstedene og kjører generelt raskere enn t-banen. Buss er også et godt alternativ, og det kjører også nattbusser i sentrum. Drosje er generelt rimeligere enn i andre tyske byer og tilgjengelige døgnet rundt. Det er mulig å leie bil, men i enkelte områder, som f.eks. den kjente Reeperbahn, er det ekstremt vanskelig å finne parkering, og det kan være nokså stressende å kjøre her. I likhet med de fleste byer i Tyskland er det mulig å leie sykkel til lav pris, og dette er en fin måte å komme seg rundt på. Deler av byen kan fint oppleves til fots, og Hamburg anses generelt for å være en trygg by. Men ta vare på eiendelen dine når du beveger deg til fots og når du bruker offentlig transport.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Hamburg lufthavn

www.ham.airport.de

Slik kommer man seg til byen

Det går lokaltog (S-bahn) fra Hamburg lufthavn og inn til sentrum. Turen tar rundt 25 minutter. Det finnes flere busselskaper som kjører mellom lufthavnen, byens sentrum og områdene rundt. Drosje er lett tilgjengelig utenfor begge terminalene. Turen inn til sentrum tar rundt 30 minutter.

Bilutleie

Avis, Europcar, Hertz, National og Sixt er noen av bilutleiefirmaene som tilbyr sine tjenester på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er lett å finne drosje utenfor begge terminalene. De bruker rundt 30 minutter på turen til sentrum.

Transport mellom terminalene

Terminalene er forbundet med hverandre, og begge kan utforskes til fots.

Fasiliteter

Det er flere restauranter, butikker, barer og kafeer over hele flyplassen samt banker, valutaveksling og minibanker i terminal 1 og 2. Det er tilgang til trådløst Internett i alle terminaler. Gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Korttidsparkering koster € 1 for hvert 20. minutt inntil € 22 (P1 og P2) eller € 25 (P4 og P5) per dag. Langtidsparkering koster mellom € 70 og € 150 per uke.

Internett

Trådløst Internett er gratis den første timen, deretter må man betale et gebyr.