Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Rådhuset i Hannover
 

Praktisk informasjon om Hannover

Slik kommer man seg rundt i byen

Hannover har et svært godt utbygget offentlig transportnettverk som består av t-bane, trikker og busser. Man kan kjøpe dagsbillett, og det lønner seg for de som har tenkt å ta flere enn to reiser. Hannover Card fås på turistkontoret, og med dette kortet er kollektivtransport gratis, samtidig som man får rabatter på museer og andre attraksjoner. Drosjer er dyre, men det finnes også maxitaxi for syv til ni personer som kan bestilles via telefon. Det kan være et rimelig alternativ for grupper. I likhet med mange andre byer i Europa er Hannover en sykkel- og fotgjengervennlig storby med sykkelfiler i mange gater og et stort bilfritt område i sentrum.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Hannover-Langenhagen lufthavn

www.hannover-airport.de

Slik kommer man seg til byen

Lokaltoget S5 Hannover Airport går til Hannover sentralstasjon hvert 30. minutt mellom 03:35 og 01.00. Buss 470 kjører flere ganger i timen til stasjonen Langenhagen Zentrum fra holdeplassen mellom Maritim Airport Hotel og parkeringsplass nummer 3. Det finnes også flere skytteltjenester.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Enterprise, Euromobil, Europcar, Sixt og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen befinner seg foran terminalutgangene på ankomstnivået. Turen til sentrum tar omkring 20 minutter.

Transport mellom terminalene

Alle de tre terminalene er forbundet med hverandre og kan utforskes til fots.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter hittegods, bagasjeoppbevaring, mva-retur, vekslingskontor, religiøs veiledning, lounger og VIP-tjenester samt en rekke butikker og spisesteder.

Parkering

Parkering koster € 4 for den første timen, opp til € 20 for den første dagen, € 40 for to dager og € 50 for tre dager.

Internett

Det finnes trådløst Internett i alle de tre terminalene, og det er gratis den første timen.