Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Oktoberfesthjerter, München
 

Praktisk informasjon om München

Slik kommer man seg rundt i byen

München sentrum er fotgjengersone, så mange av severdigheten kan nås til fots. Det er også den mest hyggelige måten å oppleve visse deler av byen. Det effektive og godt utbygde kollektivtransportsystemet fungerer glimrende for turer utenfor selve sentrum. Det består av busser, trikker, t-bane (U-bahn) og lokaltog (S-bahn) som går fra 05.00 til 01.00. Om natten går det busser og trikker hver time langs de viktigste rutene. Billettene må aktiveres på stasjonen eller når man går om bord, og kan brukes på alle transportmidler. De er gyldige i to timer etter stempling så lenge man reiser i samme retning. Prisen er sonebasert, og systemet er godt organisert og lett å forstå. Det finnes ulike dagsbilletter samt München CityTourCard som dekker alle former for transport i byen og gir rabatt på de viktigste severdighetene. Drosjer er trygge og praktiske, men dyre. Det er lett å leie bil, men det er ofte bedre å velge offentlig transport i de store europeiske byene for å unngå frustrasjon og forvirring. Du kan også leie sykkel til lav pris, og dette er et flott måte å ta seg rundt på.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

München internasjonale lufthavn

www.munich-airport.de

Slik kommer man seg til byen

Det går lokaltog det meste av døgnet til flere stasjoner i München, inklusiv til større jernbanestasjoner der man kan bytte til tog til en rekke Europeiske byer. Flyplassens togstasjon er like utenfor terminalene. Drosjer er tilgjengelige, og dessuten finnes det busser til en rekke regionale reisemål og sentralbanestasjonen. Det tar rundt 20 minutter med tog og rundt 45 minutter på veien inn til sentrum.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz, Budget og Sixt er noen av de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer er tilgjengelige fra begge terminaler. Reisetiden inn til sentrum er omkring 45 minutter.

Transport mellom terminalene

Flyplassens skyttelbuss forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Lufthavnen har flere restauranter og barer, tollfri shopping og andre butikker, dusjmuligheter og apotek. Minibanker og valutaveksling finnes i både ankomst- og avgangshallen.

Parkering

Parkering på parkeringsplasser på flyplassen koster mellom € 1 og € 4 den første timen, opp til € 20 per dag. Langtidsparkering er billigst i P41, P80 og P81. Det finnes avstigningsområder med gratis parkering de første 10 minuttene.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i begge terminalene.