Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Henkersteg, Nürnberg
 

Praktisk informasjon om Nürnberg

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Nürnberg lufthavn

www.airport-nuernberg.de

Slik kommer man seg til byen

T-banelinje U2 kjører til Nürnberg sentrum på 12 minutter. Det er et busstopp foran avgangsterminalen, og en enveisbillett koster omkring € 3, men kortere bussturer er billigere. Intercity-busser kjører til München, Köln, Düsseldorf, Frankfurt og Dortmund tre til seks ganger om dagen.

Bilutleie

Biler kan leies på flyplassens bilutleiesenter.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplass på flyplassen. Prisen inn til Nürnberg sentrum er rundt € 18, og kjøreturen tar ca. 20 minutter.

Fasiliteter

Lufthavnen har suvernirbutikk, tollfri shopping, minibanker, vekslingsmuligheter, restauranter og barer, executive lounge og mva-retur.

Parkering

Parkering på Nürnberg lufthavn koster € 2 for de første 20 minuttene. Deretter er prisen € 4 for en time og ca. € 2 for hver påfølgende time opp til € 21 for en dag og € 40 for to dager.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig på flyplassen.