Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Neues Schloss, Stuttgart
 

Praktisk informasjon om Stuttgart

Slik kommer man seg rundt i byen

De fleste attraksjonene og severdighetene i Stuttgart ligger i sentrum, så det er enkelt å ta seg frem til fots. Kollektivtransporttilbudet er bra. Det finnes både t-bane (U-bahn) og lokaltog (S-bahn). Sistnevnte er praktisk for transport til og fra forstedene. I tillegg finnes det busser og trikker, og man bruker samme billettype på alle transportalternativer. For turister kan det lønne seg å kjøpe dagskort (EinzelTagesTicket). Dersom man blir lenger, kan en tredagersbillett (3-Tage-Ticket) være et godt alternativ. Drosje kan være dyrt, men dersom man deler med flere eller trenger transport om natten, kan det være et godt alternativ. I noen områder kan man også leie sykkel, og det kan være både morsomt og praktisk å bruke sykkel for å komme seg rundt. Byen har flere flotte, åpne områder og parker. Det er enkelt å leie bil, men offentlig transport er mer en god nok. Det kan være både stressende og forvirrende å kjøre rundt i en fremmet by. Stuttgart anses som en trygg by, men som i mange andre europeiske byer forekommer det også en del veskenapping og lommetyverier her. Så pass på eiendelene dine når du bruker offentlig transport eller går rundt i byen.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220–230 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes minibanker og vekslingskontorer overalt. Vanlige kredittkort godtas i store butikker, hoteller og restauranter, men tyskere foretrekker generelt å betale kontant. Den raskeste og enkleste måten å veksle penger er å ta ut kontanter fra en av de mange minibankene man finner i alle tyske bygater. Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorer på flyplasser og hovedbanestasjoner holder åpent hver dag.

Kommunikasjon

Landskoden for Tyskland er +49. Telefonnumrene i Tyskland kan ha alt fra fire til ni sifre, Det tas gebyr på internasjonale telefonsamtaler fra hoteller. Det er ofte billigere å bruke en offentlig telefonkiosk på postkontorer som tar telefonkort. De lokale mobiltelefonoperatørene har GSM-nettverk og avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 110 (politi), 112 (ambulanse/brann)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Stuttgart internasjonale lufthavn

www.flughafen-stuttgart.de

Slik kommer man seg til byen

Lokaltoglinjene S2 og S3 forbinder lufthavnen med Stuttgart sentrum. I tillegg til togtjenesten finnes det flere direktebusser til Stuttgart og steder i nærheten. Dessuten finnes det drosjer døgnet rundt.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz og Sixt er blant de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer finner man utenfor terminalene. Turen til sentrum av Stuttgart tar ca. 30 minutter.

Transport mellom terminalene

Alle terminalene er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Fasilitetene på flyplassen omfatter banker, minibanker og vekslingskontorer. Det finnes restauranter, barer og hurtigmattilbud, forskjellige butikker, bl.a. tollfri shopping. Det er også trådløst Internett.

Parkering

Det finnes både korttids- og langtidsparkering på Stuttgart lufthavn, og det kan reserveres på forhånd.

Internett

Wi-Fi er tilgjengelig i hele Stuttgart lufthavn, og er gratis den første timen.