Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Odeon av Herodes Atticus, Athen
 

Praktisk informasjon om Athen

Slik kommer man seg rundt i byen

De fleste turistattraksjonene ligger i sentrum av byen og kan lett nås til fots, men byen har også et godt utbygd transportsystem med busser, trolleybusser, trikker og en rask t-bane med tre linjer. T-banen og trikkenettverket er spesielt praktiske for turister. Transport er billig, men ofte overfylt, særlig fra kl. 13.00–15.00 når grekerne har middagspause. Kollektivtransport går vanligvis til midnatt. Deretter finnes det en begrenset nattbuss- og trikketjeneste langs de viktigste rutene. Selv om det finnes mange drosjer, kan det være vanskelig å få tak i en i siestaen, og det er ikke uvanlig å dele den med andre. Det er ofte enklere å ringe etter en drosje. Drosjer er billige, men kontroller alltid at taksameteret går, og at det er stilt inn på minsteprisen. Sjåfører forsøker ofte å ta overpris fra turister. Enkelte tillegg kan øke den endelige prisen, men slike tillegg skal vises på dashbordet. Det anbefales ikke å kjøre bil i Aten selv. Det er ikke lov å kjøre bil i sentrum, og det er nesten umulig å finne en parkeringsplass.

Tid

GMT +2 (GMT +3 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter eller støpsler med tre runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes mange banker og vekslingskontorer, og de vanlige kredittkortene godtas. Det finnes rikelig med minibanker, og de representerer generelt den billigste og enkleste måten å få tak i euro.

Kommunikasjon

Landskoden for Hellas er +30. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Bykoden for Aten er 210. Det kreves ofte gebyr på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke OTE (gresk telekommunikasjonsorganisasjon) sine kontorer for å ringe lokalt og internasjonalt. Det går også an å ringe fra offentlige telefonkiosker ved hjelp av kontantkort som kan kjøpes i kiosker eller OTE-kontorer. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det er svært god dekning. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og feriestedene, og disse er billigere enn å bruke internettilgangen på hoteller.

Nødnummer

112 (generelt europeisk nødnummer) Andre nødnumre i Hellas: 100 (politi), 166 (ambulanse), 199 (brann)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Aten Eleftherios Venizelos internasjonale lufthavn

www.aia.gr

Slik kommer man seg til byen

Metrolinje 3 forbinder lufthavnen med sentrale Aten. Fire offentlige busslinjer betjener flyplassen og forbinder den med reisemål både i Aten, Pireus og områdene rundt. Hyppige avganger både dag og natt. Aten internasjonale lufthavn er også forbundet med Aten sentralbanestasjon (Larissis stasjon) med lokaltog.

Bilutleie

Avis, Hertz, Budget, Enterprise og Sixt er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosje til sentrum av Aten koster € 38 på dagtid, men betydelig mer om natten. Reisen tar omtrent en halv time, avhengig av trafikken. Drosjer finner man på drosjeholdeplassen ved utgang 3 fra ankomstnivået.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er forbundet med gangvei.

Fasiliteter

Lufthavnen har banker og minibanker, vekslingskontor, mva-retur, reisebyråer, konferansefasiliteter, businessenter, turistinformasjon, en rekke butikker og restauranter og et mattorg.

Parkering

Lufthavnen har både kort- og langtidsparkering. Korttidsparkeringen befinner seg på samme nivå som ankomsthallen og koster € 3,80 for den første timen (de første 20 minuttene er gratis). Langtidsparkeringen ligger på andre siden av veien, i P3, og koster € 13 for den første dagen og € 50 for en uke. Gratis skyttelbuss fra lufthavnen til langtidsparkeringen fra terminalen.

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett og gratis tilkoblingspunkter for Internett.