Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Irsk pub, Dublin
 

Praktisk informasjon om Dublin

Slik kommer man seg rundt i byen

Trafikken i sentrum av Dublin er grusom, men den nye lette bybanen kjent som LUAS (det gæliske ordet for "fart") har nå to linjer med en rekke stasjoner, mange av dem i nærheten av de viktigste severdighetene. Byen har også et stort bussnettverk med en begrenset Nitelink-tjeneste som går fra 01.30, men denne egner seg best for reisende som skal til og fra sentrum. Det går også lokaltog (DART) som knytter sentrum til forstedene og småstedene ute ved kysten. Offentlig transport slutter å gå før midnatt, så etter kl. 23.00 kan det være vanskelig å finne drosje, ikke minst i helgene. Drosjer kan praies på gata, men det er ofte enklere å finne dem på en holdeplass eller ringe og bestille på forhånd. Det kan være upraktisk og dyrt å leie bil, men dersom du ønsker å reise utenfor Dublin kan det hende du ikke har noe valg.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel av britisk type med tre stifter, og støpsel med tre runde stifter.

Valuta

Myntenheten er euro (EUR). Valuta kan veksles i banker og vekslingskontorer, og det finnes mange minibanker. Kreditt- og debetkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Irland er +353 (ikke tast første nulltall i retningsnummeret). Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 1 for Dublin. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste turistområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 112/999

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Dublin internasjonale lufthavn

www.dublinairport.com

Slik kommer man seg til byen

En rekke busstjenester, inkludert Dublin Bus og Airlink, forbinder flyplassen med alle deler av Dublin og sentralbanestasjonen, både dag og natt.

Bilutleie

Hertz, Avis, Budget, Europcar, Dooley Car Rentals, Enterprise Rent-a-car og Sixt har skranker for bilutleie i ankomsthallen. Her finnes det også flere skranker for forhåndsbestilte utleiebiler.

Drosjer på flyplassen

Drosjer finner man utenfor ankomsthallen. Alle drosjer har taksameter, med de brukes kun for reisemål innenfor et avgrenset område i Dublin. Det er lurt å avtale pris med sjåføren på forhånd.

Transport mellom terminalene

En godt skiltet gangvei forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter vekslingskontor og minibanker, flere restauranter, puber og barer, butikker, kirke og turistinformasjon.

Parkering

Det er godt med parkeringsplasser på Dubai internasjonale lufthavn, med både korttids- og langtidsparkering. Korttidsparkeringen ligger i nærheten av terminalbygningen, mens en skyttelbuss kjører deg til langtidsparkeringen. Langtidsparkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettside.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen. Det finnes også internettkiosker.