Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Typiske farger i Bologna
 

Praktisk informasjon om Bologna

Slik kommer man seg rundt i byen

Bolognas sentrum er kompakt, og det er morsomt å gå i de trange, brolagte gatene, så det å gå er en god måte å se de ulike severdighetene på. Sykler og motorsykler er også vanlig i bybildet. Besøkende som er bekymret for å gå seg bort i gamlebyens labyrint, kan benytte seg av det fremragende bussystemet, som går fra 06.30 om morgenen til sent om kvelden. Et City Pass er gunstig dersom du trenger flere reiser. Det finnes også drosjer og leiebiler, men store deler av byen er stengt for biler.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Alle nummer må ha 0 først, uansett om de er fra Italia eller utlandet, med mindre man ringer en mobiltelefon. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Bologna Guglielmo Marconi lufthavn

www.bologna-airport.it

Slik kommer man seg til byen

Det finnes en egen flybuss som bringer deg til sentrum av Bologna. Den går hvert 15. minutt på dagtid utenfor ankomsthallen. Den første bussen går kl. 05.30 og den siste kl. 01.15. Bussen heter Aerobus eller BLQ, og er lett å kjenne igjen siden den er grå og lyseblå, mens vanlige bybusser er oransje. Siste stopp på BLQs rute er Bologna sentralbanestasjon, 6 km fra flyplassen. Det er et viktig knutepunkt med forbindelser til hele Italia. Reisen fra flyplassen til jernbanestasjonen tar ca. 25-30 minutter avhengig av trafikken.

Bilutleie

Det finnes mange bilutleiefirmaer på lufthavnen, blant andre Hertz, Avis, Budget, Sixt og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Utenfor terminalen finnes det drosjer som kjører for fast pris, men de er svært etterspurt i rushtiden, så det kan være lurt å forhåndsbestille.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter bank og vekslingskontorer, minibanker, bagasjeoppbevaring, businesslounge, reisebyråer, informasjonsskranke og mange restauranter og butikker.

Parkering

Flyplassen tilbyr både korttidsparkering og langtidsparkering. Ekspressparkeringen like ved terminalbygningen er for korttidsparkering og koster ca. € 3,50 per time eller € 30 per dag.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig via mobil.