Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Typiske farger i Bologna
 

Praktisk informasjon om Bologna

Slik kommer man seg rundt i byen

Bolognas sentrum er kompakt, og det er morsomt å gå i de trange, brolagte gatene, så det å gå er en god måte å se de ulike severdighetene på. Sykler og motorsykler er også vanlig i bybildet. Besøkende som er bekymret for å gå seg bort i gamlebyens labyrint, kan ta en av de mange bussene som går fra 06.30 om morgenen til sent om kvelden. Det selges såkalte bypass som er gunstige dersom du trenger flere reiser. Da får du 10 reiser à 70 minutter. Det finnes også drosjer og leiebiler, men store deler av byen er stengt for biler.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Bologna Guglielmo Marconi lufthavn

www.bologna-airport.it

Slik kommer man seg til byen

Det finnes en egen flybuss som bringer deg til sentrum av Bologna. Den går hvert 15. minutt på dagtid utenfor ankomsthallen. Den første bussen går kl. 05.30 og den siste kl. 1.15. Bussen heter Aerobus eller BLQ, og er lett å kjenne igjen siden den er grå og lyseblå, mens vanlige bybusser er oransje. Prisen fra flyplassen til sentrum er € 6 per person, og du kan betale direkte til sjåføren på bussen, eller i billettmaskiner på flyplassen. Siste stopp på BLQs rute er Bologna sentralbanestasjon, 6 km fra flyplassen. Det er et viktig knutepunkt med forbindelser til hele Italia. Reisen fra flyplassen til jernbanestasjonen tar ca. 25-30 minutter avhengig av trafikken.

Bilutleie

Det finnes mange bilutleiefirmaer på lufthavnen, blant andre Hertz, Avis, Alamo, Budget, Sixt og Thrifty.

Drosjer på flyplassen

Utenfor terminalen finnes det drosjer som kjører for fast pris, men de er svært etterspurt i rushtiden, så det kan være lurt å forhåndsbestille. Prisen er ca. € 15 og litt mer for ekstra bagasje.

Transport mellom terminalene

Det finnes kun én terminalbygning. Avgang er på øvre nivå, mens nedre nivå er for ankomst.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter bank og vekslingskontorer, minibanker, bagasjeoppbevaring, businesslounge, reisebyråer, informasjonsskranke og mange restauranter og butikker.

Parkering

Ekspressparkeringen like ved terminalbygningen er for korttidsparkering og koster ca. € 3,50 per time eller € 30 per dag. Prisene for mellomlang og langtidsparkering er € 10 for opptil 24 timer og € 10 per dag.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig via mobil.