Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Basilica di Santa Maria del Fiore i Firenze
 

Praktisk informasjon om Firenze

Slik kommer man seg rundt i byen

Den beste måten å oppleve Firenze på er til fots. Byen er kompakt, og det er begrensninger på bilkjøring i sentrum. Det finnes et godt utbygd bussnettverk (ATAF) som kjører fra ca. 05.30 til midnatt. Billettene er gyldige i 90 minutter for én gangs bruk. Eventuelt kan man kjøpe billetter for to eller fire reiser med en varighet på 90 minutter. Billettene må aktiveres i en maskin når du går på bussen. Ulike billettyper kan kjøpes over alt der det vises et ATAF-merke, som kiosker, automater, kaffebarer og om bord i bussen. Forhåndskjøpte billetter koster € 1,20, mens billetter som kjøpes på bussen koster € 2 og krever at du har eksakt beløp. Det kan være vanskelig å bruke drosje i Firenze, for de kan ikke praies på gaten. Det står drosjer utenfor jernbanestasjonen og på de fleste turiststeder. Det er også mulig å ringe etter drosje.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Alle nummer må ha 0 først, uansett om de er fra Italia eller utlandet, med mindre man ringer en mobiltelefon. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Firenze Peretola lufthavn

www.aeroporto.firenze.it

Slik kommer man seg til byen

Flyplassen er forbundet med byen av en busstjeneste fra sentralbanestasjonen. Den går hver halvtime og drives av Firenzes lokale busselskap ATAF. Bussen heter Volainbus og går fra 06.00 til 23.30. Ruten tar vanligvis 20-25 minutter, og du kan kjøpe billett direkte fra bussjåføren eller fra aviskiosker og kafeer på flyplassen. Billettene koster ca. € 6 én vei og ca. € 10 tur/retur. NB: Tur/retur-billetter må kjøpes før ombordstigning. De kan ikke kjøpes fra sjåføren.

Bilutleie

Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National/Maggiore og Sixt er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter uten for terminalen, og prisen inn tll Firenze sentrum tar rundt 15 minutter.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter hittegods, informasjonsskranker, VIP-lounger, offentlige telefoner, assistanse for funksjonshemmede, legesenter, og mange butikker og restauranter.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig i lounge med inngangspenger.