Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano
 

Praktisk informasjon om Milano

Slik kommer man seg rundt i byen

ATM drifter Milanos metro, busser, trikker og trolleybusser. Alle bruker samme billettsystem. Billetter kan kjøpes i butikker og kiosker med ATM-logo. De aktiveres ombord og er gyldige i 75 minutter inklusiv omstigning, eller en reise med metroen. Metroen er svært rimelig og brukervennlig og består av tre linjer: Linea 1 dekker de viktigste turistområdene nær katedralen. Det finnes rikelig med drosjer på de mange markerte holdeplassene. Du kan forvente å betale ekstra for bagasje og kjøring om kvelden/natten og på søndager. Det er ikke morsomt å kjøre bil i Milano, så la det være. Det historiske området rundt katedralen egner seg godt for fotgjengere, og flere attraksjoner kan nås til fots.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Milano Linate lufthavn

www.milanolinate-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Buss 73 kjører fra Linate lufthavn til Milano Piazza S. Babila hvert 10. minutt mellom 06.05 og 00.55. Prisen er € 1 per billett. Alternativt går det en buss til Milano sentralstasjon hvert 30. minutt mellom 06.05 og 23.45. Alle busser som kjører fra Linate lufthavn har avgang fra like utenfor ankomsthallen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, EasyCar, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt og Thrifty har skranker i ankomstseksjonen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er utenfor ankomsthallen. Kjøreturen til sentrum koster mellom € 15 og € 25 og tar rundt 20-40 minutter avhengig av trafikken. Det finnes også delte drosjer.

Transport mellom terminalene

Linate lufthavn har en stor terminalbygning med ankomst i første etasje og avgang i annen etasje. Begge er tilgjengelige til fots.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det valutaveksling, minibanker, postkontor, bagasjeoppbevaring og bagasjeinnpakking, businessenter, executive lounge, apotek og førstehjelp, frisør, vaskeri, kapell og informasjonsskranke. Det finnes også tollfri shopping og ulike spisesteder, alt fra hurtigmat til finere restauranter.

Parkering

Det finnes parkeringsplasser til ca. 4500 biler. Det finnes både kort- og langtidsparkering, alle innen to minutters gange fra terminalene.

Internett

Gratis trådløst Internett.

Flyplasser i nærheten