Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Galleria Vittorio Emanuele II, Milano
 

Praktisk informasjon om Milano

Slik kommer man seg rundt i byen

ATM (Azienda Trasporti Milanesi) driver Milanos metro, busser, trikker og trolleybusser. De har den fordelen at alle bruker samme billettsystem. Billetter kan kjøpes i butikker og kiosker med ATM-logo. De aktiveres ombord og er gyldige i 75 minutter inklusiv omstigning, eller en reise med metroen. Metroen er svært rimelig og brukervennlig. Linea 1 dekker de viktigste turistområdene nær katedralen. Det finnes rikelig med drosjer på de mange markerte holdeplassene. Du kan forvente å betale ekstra for bagasje og kjøring om kvelden/natten og på søndager. Det er ikke morsomt å kjøre bil i Milano, så la det være. Det historiske området rundt katedralen egner seg godt for fotgjengere, og flere attraksjoner kan nås til fots.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Alle nummer må ha 0 først, uansett om de er fra Italia eller utlandet, med mindre man ringer en mobiltelefon. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Milano Linate lufthavn

www.milanolinate-airport.com/en

Slik kommer man seg til byen

Buss 73 kjører fra Linate lufthavn til Milano Piazza S. Babila hvert 10. minutt mellom 05.35 og 00.35. Prisen er € 1,5 per billett. Alternativt går det en buss til Milano sentralstasjon hvert 30. minutt. Alle busser som kjører fra Linate lufthavn har avgang fra like utenfor ankomsthallen.

Bilutleie

Avis, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt og Thrifty er noen av bilutleiefirmaene som tilbyr sine tjenester på Linate lufthavn. Alle har skranker i ankomstseksjonen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er utenfor ankomsthallen. Kjøreturen til sentrum koster tar 20–40 minutter avhengig av trafikken. Det finnes også delte drosjer.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det valutaveksling, minibanker, postkontor, bagasjeoppbevaring og bagasjeinnpakking, businessenter, executive lounge, apotek og førstehjelp, frisør, vaskeri, kapell og informasjonsskranke. Det finnes også tollfri shopping og ulike spisesteder, alt fra hurtigmat til finere restauranter.

Parkering

Det finnes parkeringsplasser til ca. 4500 biler. Det finnes både kort- og langtidsparkering, alle innen to minutters gange fra terminalene.

Internett

Gratis trådløst Internett.

Flyplasser i nærheten