KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Galleria Vittorio Emanuele II, Milano
 

Praktisk informasjon om Milano

Slik kommer man seg rundt i byen

ATM (Azienda Trasporti Milanesi) driver Milanos metro, busser, trikker og trolleybusser. De har den fordelen at alle bruker samme billettsystem. Billetter kan kjøpes i butikker og kiosker med ATM-logo. De aktiveres ombord og er gyldige i 75 minutter inklusiv omstigning, eller en reise med metroen. Metroen er svært rimelig og brukervennlig. Linea 1 dekker de viktigste turistområdene nær katedralen. Det finnes rikelig med drosjer på de mange markerte holdeplassene. Du kan forvente å betale ekstra for bagasje og kjøring om kvelden/natten og på søndager. Det er ikke morsomt å kjøre bil i Milano, så la det være. Det historiske området rundt katedralen egner seg godt for fotgjengere, og flere attraksjoner kan nås til fots.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller. Det finnes mange hoteller, kafeer og restauranter med gratis Wi-Fi. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning

Nødnummer

112 (generelt nødnummer), 113 (politi), 118 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Milano Malpensa lufthavn

www.airportmalpensa.com

Slik kommer man seg til byen

Togstasjonen ligger i terminal 1 på nivå 1. Malpensa Express går fra rundt 05.00 til rett før midnatt. Ekspresstoget forbinder Malpensa lufthavn med Milano sentrum. Det finnes også flere busser som går fra terminal 1 og 2 til Milano sentralstasjon, i tillegg til Malpensa-skyttelbussen som går hvert 20.-30. minutt fra begge terminaler til Milano sentralstasjon. En skyttelbuss-billett koster € 10 én vei, og € 16 tur-retur. Turen tar litt under en time. Drosje til sentrum er også tilgjengelig og koster rundt € 90.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz, Maggiore/National og Thrifty er noen av de som er representert på Malpensa lufthavn.

Drosjer på flyplassen

Flere drosjeselskaper kjører til og fra Malpensa lufthavn. Drosjene står ved ankomsthallen i første etasje i både terminal 1 og 2. Drosje til sentrum koster rundt € 90.

Transport mellom terminalene

Malpensa lufthavn tilbyr gratis transport mellom terminalene.

Fasiliteter

På flyplassen finnes det minibanker, VIP-businessenter, hittegods, valutaveksling, postkontor, bagasjeoppbevaring og bagasjeinnpakking, apotek og førstehjelp og informasjonsskranke. Det finnes også tollfri shopping og ulike spisesteder, alt fra hurtigmat til finere restauranter.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering på flyplassen. Korttidsparkeringen ligger bare minutter unna terminal 1, og parkeringsavgift er i henhold til et parkometer. Langtidsparkering er billigere og ligger bare en fire minutters gangavstand fra terminal 1.

Internett

Gratis trådløst Internett.