Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Utsikt over byen, Roma
 

Praktisk informasjon om Rome

Slik kommer man seg rundt i byen

Nettverket av busser, trikker, metro og tog dekker hele byen fra 05.30 til omkring midnatt. Nattbusser tar over frem til omkring 05.00, og dekker de viktigste rutene. Metroen har kun to linjer, men dette er den enkleste og raskeste måten å ta seg rundt på. Bussene er billige og pålitelige, men tett trafikk kan føre til at det tar nokså lang tid. Billettene dekker alle former for transport. De må kjøpes på forhånd og aktiveres før starten på hver reise. Det finnes dagskort med ubegrenset antall turer og standardbilletter som er gyldige for en reise med metro eller 100 minutter på bussene. Drosje er alltid dyrt og har en liste med tillegg. Romas historiske sentrum er kompakt og fint for fotgjengere. Det meste er stengt for vanlig trafikk. Å kjøre bil i Roma er en opplevelse du kan være foruten.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Alle nummer må ha 0 først, uansett om de er fra Italia eller utlandet, med mindre man ringer en mobiltelefon. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Roma Leonardo da Vinci (Fiumicino) lufthavn

www.adr.it

Slik kommer man seg til byen

Togstasjonen er på andre siden av veien fra terminal 3, nær parkeringsplass D. Det er to tog til byen, Leonardo Express går direkte til Roma Termini, jernbanestasjonen i sentrum, hver halvtime fra 06.30 til 23.30. Prisen er € 14. Billetter kjøpes i billettskranken på stasjonen og stemples i en av maskinene (billetten vil da være gyldig i en og en halv time). Et billigere alternative er den noe langsommere metrolinjen FR1, som kjører til de fleste større stasjonene (Tiburtina, Tuscolana, Ostiense og Trastevere) hvert 15. minutt, eller hver halvtime på søndag og helligdager, og koster € 8. Cotra-busser går fra Roma Tiburtina jernbanestasjon og stopper på Piazza dei Cinquecento foran nasjonalmuseet.

Bilutleie

Leiebilfirmaene holder til i garasjehuset nær felt C og B, rett foran terminalen. Følg skiltene i terminalen. Bare følg skiltene fra ankomstområdet. Flere av de store bilutleiefirmaene er representert, blant andre Hertz, Avis, Sixt og Budget og flere lokale firmaer.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomsthallen.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og parkeringsplassene hvert 15. minutt.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter minibanker, valutaveksling, informasjonsskranker, reisebyråer, apoteker, massasjesalonger, en skjønnhetssalong, en frisør, et solarium, og dessuten spilleautomater og vaskeritjenester. ATA Hotel Executive Centre i område B tilbyr businessfasiliteter, og det finnes gode shopping- og restauranttilbud.

Parkering

Det finnes parkeringsplasser rett foran terminalen, og det er mange alternativer å velge mellom i parkeringshus og på langtidsparkeringsplasser. Alle parkeringsplasser er knyttet til terminalene via gangbro eller skyttelbuss.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett samt internettkiosker.