KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Praktisk informasjon om Rome

Slik kommer man seg rundt i byen

Nettverket av busser, trikker, metro og tog dekker hele byen fra 05.30 til omkring midnatt. Nattbusser tar over frem til omkring 05.00, og dekker de viktigste rutene. Metroen har kun to linjer, men dette er den enkleste og raskeste måten å ta seg rundt på. Bussene er billige og pålitelige, men tett trafikk kan føre til at det tar nokså lang tid. Billettene dekker alle transportalternativene. De må kjøpes på forhånd og aktiveres før starten på hver reise. Det finnes dagskort med ubegrenset antall turer og standardbilletter som er gyldige for én reise på metroen, eller i 100 minutter på andre typer kollektivtransport. Drosje er alltid dyrt og har en liste med tillegg. Romas historiske sentrum er kompakt og fint for fotgjengere. Det meste er stengt for vanlig trafikk. Å kjøre bil i Roma er en opplevelse du kan være foruten.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller. Det finnes mange hoteller, kafeer og restauranter med gratis Wi-Fi. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning

Nødnummer

112 (generelt nødnummer), 113 (politi), 118 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Roma Leonardo da Vinci internasjonale lufthavn

www.adr.it

Slik kommer man seg til byen

Togstasjonen er på andre siden av veien fra terminal 3, nær parkeringsplass D. Det er to tog til byen, Leonardo Express går direkte til Roma Termini, jernbanestasjonen i sentrum, hver halvtime fra 06.30 til 23.30. Billetter kjøpes i billettskranken på stasjonen og stemples i en av maskinene (billetten vil da være gyldig i en og en halv time). Et billigere alternative er det noe langsommere regionaltoget FL1, som kjører til de fleste større stasjonene (Tiburtina, Tuscolana, Ostiense og Trastevere) hvert 15. minutt, eller hver halvtime på søndag og helligdager. Cotra-busser går fra Roma Tiburtina jernbanestasjon og stopper på Piazza dei Cinquecento foran nasjonalmuseet.

Bilutleie

Leiebilfirmaene holder til i garasjehuset nær felt C og B, rett foran terminalen. Følg skiltene i terminalen. Bare følg skiltene fra ankomstområdet. Flere av de store bilutleiefirmaene er representert, blant andre Hertz, Avis, Sixt og Budget og flere lokale firmaer.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomsthallen.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og parkeringsplassene hvert 15. minutt.

Fasiliteter

På flyplassen finner du minibanker, valutaveksling, informasjonsskranker, reisebyråer, apoteker, massasjesalonger, en skjønnhetssalong, en frisør, og dessuten spilleautomater og vaskeritjenester. Du finner også businessfasiliteter, i tillegg til et godt utvalg av butikker og restauranter.

Parkering

Det finnes parkeringsplasser rett foran terminalen, og det er mange alternativer å velge mellom i parkeringshus og på langtidsparkeringsplasser. Alle parkeringsplasser er knyttet til terminalene via gangbro eller skyttelbuss.

Internett

Gratis trådløst Internett.