Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Rome

Utsikt over byen, Roma
 

Praktisk informasjon om Rome

Slik kommer man seg rundt i byen

Nettverket av busser, trikker, metro og tog dekker hele byen fra 05.30 og midnatt. Fra da er de viktigste rutene dekket av nattbusser til 05.00 om morgenen. Metroen har kun to linjer, men dette er den enkleste og raskeste måten å ta seg rundt på. Bussene er billige og pålitelige, men tett trafikk kan føre til at det tar nokså lang tid. Billettene dekker alle former for transport. De må kjøpes på forhånd og aktiveres før starten på hver reise. Det finnes dagskort med ubegrenset antall turer og standardbilletter som er gyldige for en reise med metro eller 100 minutter på bussene. Drosje er alltid dyrt og har en liste med tillegg. Romas historiske sentrum er kompakt og fint for fotgjengere. Det meste er stengt for vanlig trafikk. Å kjøre bil i Roma er en opplevelse du kan være foruten.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Frigjøringsdagen 25. apr. 25. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Årsdag for republikken 2. jun. 2. jun.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus 26. des. 26. des.

Klima

+

Roma har middelhavsklima med varme, tørre somrer og milde vintrer. Januar er den kaldeste måneden, og juli og august de varmeste. Om sommeren (juni-august) kan været i Roma være ubehagelig varmt, med temperaturer midt på dagen som ofte overstiger 35 °C, og lokalbefolkningen stenger ofte butikker og restauranter i august. Vinteren (desember til februar) er mild med en gjennomsnittstemperatur på rundt 13 °C. Det snør sjelden, men det hender det kommer enkelte fnugg. Regnbyger kan komme hele året, men det er sjelden plagsomt for besøkende. Den beste tiden for et besøk i Roma er sent på våren fra mars til mai. Da er himmelen blå og været varmt og deilig. Høsten er også populært for turister, for også i september og oktober er været deilig.

Roma Leonardo da Vinci (Fiumicino) lufthavn

www.adr.it

Slik kommer man seg til byen

Togstasjonen er på andre siden av veien fra terminal 3, nær parkeringsplass D. Det er to tog til byen, Leonardo Express går direkte til Roma Termini, jernbanestasjonen i sentrum hver halvtime fra 06.30 til 23.30. Prisen er € 14. Billetter kjøpes i billettskranken på stasjonen og stemples i en av maskinene (billetten vil da være gyldig i en og en halv time). Et billigere alternative er den noe langsommere metrolinjen FR1, som kjører til de fleste større stasjonene (Tiburtina, Tuscolana, Ostiense og Trastevere) hvert 15. minutt, eller hver halvtime på søndag og helligdager, og koster € 8. Cotra-busser går fra Roma Tiburtina jernbanestasjon og stopper på Piazza dei Cinquecento foran nasjonalmuseet. En enveisbillett til byen koster € 4,50 hvis du kjøper den i billettmaskinen i ankomstområdet, i en kiosk eller hos en tobakksforhandler på flyplassen. Billetter som kjøpes på bussen koster € 7.

Bilutleie

Leiebilfirmaene holder til i garasjehuset nær felt C og B, rett foran terminalen. Følg skiltene i terminalen. Bare følg skiltene fra ankomstområdet. Flere av de store bilutleiefirmaene er representert, blant andre Hertz, Avis, Sixt og Budget og flere lokale firmaer.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomsthallen.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og parkeringsplassene hvert 15. minutt.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter minibanker, valutaveksling, baggasjeinnpakking, informasjonsskranker, reisebyråer, apoteker, massasjesalonger, en fotoautomat, en skjønnhetssalong, frisør, solarium, og dessuten spilleautomater og vaskeri. ATA Hotel Executive Centre i område B tilbyr businessfasiliteter, og det finnes gode shopping- og restauranttilbud.

Parkering

Parkering koster fra € 3 på entimesplassene rett foran terminalen, men det finnes også mange andre muligheter i parkeringshus og på langtidsparkeringplasser. Alle parkeringsplasser er knyttet til terminalene via gangbro eller skyttelbuss.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett samt internettkiosker.