KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Romantiske venetianske kanaler, Venezia
 

Praktisk informasjon om Venezia

Slik kommer man seg rundt i byen

Som du kan forvente av en by som er berømt for kanalene sine, så er båt det viktigste transportmiddelet i Venezia. Vannbusser, kjent som Vaporetti, kjører på Canal Grande og har faste holdeplasser. Vaporetti er den billigste måten å ta seg rundt på i Venezia og mye billigere enn de kjente gondolene som ros av gondolierer i stripete gensere og som synger en serenade for passasjerene mot et ekstra gebyr. En tur ned Canal Grande er obligatorisk, og Vaporetti er et godt alternativ til dette. På land er den eneste måten å utforske byen på til fots, gjennom trange smug og livlige torg, for det finnes ingen biler i Venezia. Sørg for at du har et godt kart, for byen kan lett fremstå som en forvirrende labyrint.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller. Det finnes mange hoteller, kafeer og restauranter med gratis Wi-Fi. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning

Nødnummer

112 (generelt nødnummer), 113 (politi), 118 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Venezia Marco Polo lufthavn

www.veniceairport.it

Slik kommer man seg til byen

Busser går til Venezia-Santa Lucia jernbanestasjon, via Piazzale Roma hvert 20. minutt. ATVO- og ACTV-busser har regelmessige avganger til Piazzale Roma og Mestre togstasjon. Alilaguna-båter er en raskere måte å komme seg inn til Venezia sentrum. Havnen ligger 5-10 minutters gange fra lufthavnen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Autoeuropa, Maggiore, Avis, Europcar, Hertz og Locauto Rent er blant dem som er representert på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Både vanlige drosjer og vanndrosjer er tilgjengelig fra lufthavnen. En autorisert (gul) drosje til sentrum tar mellom 40 minutter og en time.

Fasiliteter

På flyplassen finnes det minibanker, valutaveksling, banker, taxfree-shopping, VIP-lounger, businessenter, bønnerom, informasjonsskranker, reisebyråer, stellerom og førstehjelp. Det finnes et godt utvalg av butikker og restauranter.

Parkering

Korttidsparkering er tilgjengelig og koster fra € 6,50 for den første timen og € 3,00 for hver påfølgende time. Det finnes langtidsparkering på parkeringsplassene 4 og 5. Prisen er fra € 14 til € 15 per dag, avhengig av parkeringsplass. Alle parkeringsplasser ligger i gangavstand fra terminalen.

Internett

Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i seks timer.