Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Romantiske venetianske kanaler, Venezia
 

Praktisk informasjon om Venezia

Slik kommer man seg rundt i byen

Som du kan forvente av en by som er berømt for kanalene sine, så er båt det viktigste transportmiddelet i Venezia. Vannbusser, kjent som Vaporetti, kjører på Canal Grande og har faste holdeplasser. Vaporetti er den billigste måten å ta seg rundt på i Venezia og mye billigere enn de kjente gondolene som ros av gondolierer i stripete gensere og som synger en serenade for passasjerene mot et ekstra gebyr. En tur ned Canal Grande er obligatorisk, og Vaporetti er et godt alternativ til dette. På land er den eneste måten å utforske byen på til fots, gjennom trange smug og livlige torg, for det finnes ingen biler i Venezia. Sørg for at du har et godt kart, for byen kan lett fremstå som en forvirrende labyrint.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Italia er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes mange forskjellige typer støpsler, blant annet europeisk type med to stifter.

Valuta

Euro er den offisielle myntenheten, som deles i 100 cent. Reisende som kommer til Italia med utenlandsk valuta, kan veksle til euro i hvilken som helst bank, minibank eller vekslingskontor. Det finnes minibanker de fleste steder. Kredittkort godtas på steder som tilhører øvre prissjikt og i butikker i byene. Bankene er stengt i helgen, men har ofte bedre vekslingskurser enn vekslingskontorer.

Kommunikasjon

Landskoden for Italia er +39. Koden for utgående samtaler er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Alle nummer må ha 0 først, uansett om de er fra Italia eller utlandet, med mindre man ringer en mobiltelefon. Det brukes by-/områdekoder, f.eks. 02 for Milano og 06 for Roma. Det kan være høye gebyrer på telefonsamtaler fra hoteller, og det er generelt billigere å bruke telefonkort. Offentlige telefonkiosker tar telefonkort for lokale og internasjonale samtaler. Kort kan kjøpes i aviskiosker. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene.

Nødnummer

Nødnummer: 113 (politi), 118 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Venezia Marco Polo lufthavn

www.veniceairport.it

Slik kommer man seg til byen

Busser går til Venezia-Santa Lucia jernbanestasjon, via Piazzale Roma hvert 20. minutt. ATVO FlyBus og ACTV-busser har regelmessige avganger til Piazzale Roma og Mestre togstasjon. Alilaguna-båter er en raskere måte å komme seg inn til Venezia sentrum. Havnen ligger 5-10 minutters gange fra lufthavnen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Europa, Maggiore, Sixt, Avis, Europcar, Hertz og Locauto er noen av de som har kontor på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Både vanlige drosjer og vanndrosjer er tilgjengelig fra lufthavnen. En autorisert (gul) drosje til sentrum tar mellom 40 minutter og en time.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det minibanker, valutaveksling, en postkasse, banker, taxfree-shopping, VIP-lounger, businessenter, bønnerom, informasjonsskranker, reisebyråer, stellerom og førstehjelp. Det finnes et godt utvalg av butikker og restauranter.

Parkering

Korttidsparkering er tilgjengelig i P1 og P2 og koster fra € 6 for de første to timene eller € 9 for de første seks timene. Det finnes langtidsparkering i parkeringsplass 4 og 5. Prisen er fra € 5,50 til € 10 per dag, avhengig av sesong og parkeringsplass. Alle parkeringsplasser ligger i gangavstand fra terminalen.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig med gratis tilgang til flyplassens nettsted.