Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Viandenslottet, nær Luxemburg
 

Praktisk informasjon om Luxembourg

Slik kommer man seg rundt i byen

Luxembourg er et bitte lite land, og man kommer hvor som helst på en time. Buss er et førsteklasses fremkomstmiddel i Luxembourg by, og de fleste rutene kjører innom sentrum, noe som gjør det enkelt å komme seg til de fleste steder. Enkeltbillett koster € 2, og dagskort koster € 4. Bussene kjører også til landsbyer som Junglinster, Mersch, Trier og Wasserbillig. Bussbilletter kan også brukes på tognettverket, som er ganske godt utbygd i hele landet og knytter det sammen med steder i Tyskland og Belgia. Det kan også være praktisk å leie bil i Luxembourg. Lokale sjåfører kjører pent, og veinettet er godt utbygd. I helgene kan det være vanskelige å finne parkering i sentrum.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

220 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to stifter av europeisk type.

Valuta

Myntenheten i Luxembourg er euro (EUR), som deles i 100 cent. Utenlandsk valuta kan veksles i alle banker og vekslingskontorer i Luxembourg, og dessuten på flyplassen og postkontorer. Større hoteller veksler også valuta, men kursene er høye. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Luxembourg er +352. Landet har god dekning av GSM-nettverk for mobiltelefon, og det finnes internettkafeer i Luxembourg by.

Nødnummer

Nødnummer: 112/113 (politi); 112 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Luxembourg-Findel internasjonale lufthavn

www.lux-airport.lu

Slik kommer man seg til byen

Buss nr. 29, 16 og 117 kjører mellom lufthavnen og sentrum. Det finnes ikke tog, men en stasjon er under bygging for å forbinde lufthavnen og byen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget og Sixt er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter på lufthavnen og prisen inn til sentrum er fra € 30.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter informasjonsskranker, minibanker, banker og valutaveksling, VIP-tjenester, møterom og business-lounger, stellerom, assistanse for funksjonshemmede personer, røykeområder, hittegods, fotoautomat samt en rekke butikker og spisesteder.

Parkering

Parkering finner man i underetasjen. De første 15 minuttene er gratis. Deretter er prisen € 1,50 til € 2,50 per påfølgende 15-minuttsperiode, € 20 til € 65 for den første dagen, og € 10 til € 65 per påfølgende dag.

Internett

Det er trådløst Internett i hele lufthavnen via Hot City.