Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

De romantiske kanalene i Amsterdam
 

Praktisk informasjon om Amsterdam

Slik kommer man seg rundt i byen

Amsterdam sentrum er nokså kompakt, og det går greit å komme seg rundt til fots. GVB-kontoret for offentlig transport på sentralstasjonen har rutetabeller og en guide til billettsystemet. Det er basert på soner, og samme billett kan brukes både på busser, t-baner og trikker. Etter midnatt kjører det nattbusser fra sentralstasjonen til de fleste deler av byen. Drosjene er blant de dyreste i Europa, og det anbefales ikke å leie bil og kjøre selv i Amsterdam. Sykkel er et ideelt fremkomstmiddel. Det finnes flere utleiefirmaer i byen (ca. € 7 for en dag).

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220-240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to stifter av europeisk type.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Utenlandsk valuta kan veksles i banker, postkontorer eller vekslingskontorer (vanligvis merket med bokstavene GWK). Bankene stenger i helgen, men vekslingskontorene er åpne. Det finnes mange minibanker, og de fleste er åpne døgnet rundt.

Kommunikasjon

Landskoden for Nederland er +31. De lokale mobiltelefonoperatørene har gitt Nederland særdeles god dekning med GSM 900- og 1800-nettverk. Disse har avtaler om nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Amsterdam lufthavn Schiphol

www.schiphol.nl

Slik kommer man seg til byen

Lufthavnens togstasjon ligger under Schipol Plaza, og her går det tog til både Amsterdam sentrum og andre reisemål i Nederland. Togene går fra stasjonen med jevne mellomrom, bortsett fra i perioden 00.30 til 05.00, da togene kun går én gang i timen. Den korte reisen på 20 minutter koster omkring € 4,20. De fleste bussene i Amsterdam kjører hvert 15.-30. minutt fra kl. 06.00-24.00 på hverdager og noe sjeldnere i helgene. Mange hoteller tilbyr sine gjester gratis skyttelbuss.

Bilutleie

Bilutleiefirmaer har skranker i ankomsthallen, og omfatter blant andre Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt og National.

Drosjer på flyplassen

Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter. Besøkende kan gå til Schiphol Plaza der de finner Schiphol Travel Taxis med taksameter. Disse tilbyr fast pris for alle som reiser til og fra flyplassen.

Fasiliteter

Fasilitetene på Schiphol omfatter minibanker og vekslingskontorer, hittegodskontor, informasjonsskranker, oppbevaringsskap, moderne konferansefasiliteter, helseklinikk, apotek og kasino. Det finnes også en rekke butikker og restauranter, et mattorg og tollfri butikk.

Parkering

Korttidsparkeringen befinner seg i nærheten av terminalen. De første 15 minuttene er gratis. Deretter koster det € 1 per 12-minuttersperiode. Dagsparkering på Schiphol Smart Parking bør bestilles på forhånd på Schiphols nettside og koster ca. € 50 for åtte dager. Det går hyppig skyttelbuss til og fra terminalen. Betjent parkering er også tilgjengelig.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.