Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Det gamle handelssenteret i Bergen
 

Praktisk informasjon om Bergen

Slik kommer man seg rundt i byen

Bergen har et godt utbygd buss- og nattbussystem, men det kan være vanskelig å ta bussen til utkantene av byen. Det kjører en gratis skyttelbuss i sløyfe rundt i byens sentrum fra mandag til lørdag. Bergen sentrum er imidlertid lite, og det finnes mange severdigheter i gangavstand. Det finnes mange drosjer med taksameter, og det er lett å finne drosjer på holdeplassene, Drosjer kan også bestilles via telefon. Drosjer i Bergen er dyre. Byen har også et stort fergenettverk som i mindre grad retter seg mot turister enn de raske katamaranene. Begge deler er gode alternativer for turister som ønsker å se de vakre fjordene. Det kan være litt forvirrende å kjøre bil i Bergen, og bomsystemet gjør at man må betale bompenger hver gang man kjører inn i sentrum. Det er også dyrt å parkere i byen. Det finnes imidlertid flere utleiefirmaer i byen.

Tid

Lokal tid er GMT + 1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er norsk krone (NOK), som deles i 100 øre. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Bruken av kredittkort er svært utbredt, spesielt Eurocard/Mastercard, Visa og i mindre grad American Express og Diners Club. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og på større postkontorer samt mange hoteller, men da til dårligere kurs. Det finnes minibanker i alle små og store byer.

Kommunikasjon

Landskoden for Norge er +47. Lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900- og GSM 1800-nettverk og dekker det meste av landet. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi); 113 (ambulanse); 110 (brann).

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Bergen lufthavn Flesland

www.avinor.no

Slik kommer man seg til byen

Flybuss til sentrum av byen. Det er også mulig å ta båt til flere steder fra Flesland kai, som er forbundet med flyplassen med en skyttelbuss.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Sixt og Hertz har kontorer på Bergen lufthavn.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er plassert i nærheten av inngangen til terminalen. Det tar rundt 30-40 minutter med drosje fra lufthavnen til Bergen sentrum.

Fasiliteter

Det finnes butikker, barer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter et vekslingskontor, minibanker, bagasjeoppbevaring, taxfree-shopping, barnefasiliteter, turistinformasjon og kontorfasiliteter med faks og internettilgang. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Med 4500 parkeringsplasser, er det godt med plass på Bergen lufthavn. P0, P1 og P2 er korttidsparkeringsplasser. P0 er kun beregnet på av- og påstigning. Langtidsparkering finner man i P4 til P9.

Internett

Gratis trådløst internett er tilgjengelig i totimers bolker, men du må ha mobiltelefon for å motta brukernavn og passord.