Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Fiskeværet Dyrestad, nær Kristiansand
 

Praktisk informasjon om Kristiansand

Slik kommer man seg rundt i byen

Kristiansand er nokså flat og kompakt, og mange besøkende foretrekker å ta seg rundt til fots i sentrum. Det går bybusser over hele byen, med linjer østover, vestover og nordover hele dagen (færre avganger om kveldene og i helgene). Det går nattbuss natt til lørdag og søndag. Det finnes drosjer, men de er nokså dyre. Dersom du skal kjøre ofte mellom sentrum og forstedene, kan det lønne seg å leie bil.

Tid

Lokal tid er GMT + 1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er norsk krone (NOK), som deles i 100 øre. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Bruken av kredittkort er svært utbredt, spesielt Eurocard/Mastercard, Visa og i mindre grad American Express og Diners Club. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og på større postkontorer samt mange hoteller, men da til dårligere kurs. Det finnes minibanker i alle små og store byer.

Kommunikasjon

Landskoden for Norge er +47. Lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900- og GSM 1800-nettverk og dekker det meste av landet. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi); 113 (ambulanse); 110 (brann).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Kristiansand lufthavn

www.avinor.no

Slik kommer man seg til byen

Lokalbusser kjører til Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal. Flybussen Agder Flyekspress kjører også til Arendal.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Agder Taxi og Taxi Sør tilbyr faste priser på turer til og fra lufthavnen.

Fasiliteter

Lufthavnen har butikker, flere barer og restauranter, konferansesenter,, bank, hittegods, fasiliteter for funksjonshemmede personer og skranke for mva-retur.

Parkering

Korttidsparkering (P1) ligger foran terminalen og koster NOK 40 per time. P2 koster NOK 40 per time og NOK 230 per dag. Den ligger i gangavstand fra terminalen. P3 har en timepris på NOK 25 og dagspriser på NOK 190. Prisen for en uke er NOK 600. Den billigste langtidsparkeringen er på P5 og koster NOK 400 for en uke. Etter en uke koster hver ekstra dag NOK 60.

Internett

Kristiansand tilbyr gratis trådløst Internett i totimersperioder på AIRPORT-nettverket.