Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Pittoresk fjord i Oslo
 

Praktisk informasjon om Oslo

Slik kommer man seg rundt i byen

Oslo er en relativt liten by, og det kan være vanskelig å finne parkering. Derfor kan det være problematisk med egen bil. Heldigvis finnes det et godt utbygd og svært effektivt kollektivtransportsystem med busser, trikker, t-bane, tog og ferjer. Byen har 50 busslinjer og åtte trikkeruter, og de fleste kjører innom Jernbanetorvet ved jernbanestasjonen Oslo S. T-banen har fem linjer som dekker store deler av byen. All kollektivtransport kjører fra 05.30 til midnatt. Billetter kan kjøpes hos sjåføren eller i automater på stasjonene. Turistbilletten gir ubegrenset bruk i 24 timer, mens Oslo Pass for 1, 2 eller 3 dager gir ubegrenset antall reiser på alle former for kollektivtransport og dessuten gratis inngang til museer og andre rabatter. Ferjene kjører fra april til september, blant annet fra Rådhuskaia til Bygdøy, der det ligger mange museer. Det kjører også ferjer ut til flere øyer i Oslofjorden fra Vippetangen. Det finnes rikelig med drosjer med taksameter, og det finnes holdeplasser ved kjøpesentre, torg, stasjoner og andre trafikkerte steder. Drosje kan også bestilles via telefon fra en sentral eller fra holdeplassene. Mye av byen kan lett utforskes til fots.

Tid

Lokal tid er GMT + 1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er norsk krone (NOK), som deles i 100 øre. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Bruken av kredittkort er svært utbredt, spesielt Eurocard/Mastercard, Visa og i mindre grad American Express og Diners Club. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og på større postkontorer samt mange hoteller, men da til dårligere kurs. Det finnes minibanker i alle små og store byer.

Kommunikasjon

Landskoden for Norge er +47. Lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900- og GSM 1800-nettverk og dekker det meste av landet. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi); 113 (ambulanse); 110 (brann).

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Oslo lufthavn

www.osl.no

Slik kommer man seg til byen

Flytoget og drosjer kjører inn til sentrum. Det går en flybuss mellom bussterminalen i Oslo sentrum og flyplassen.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Drosjer kjører til sentrum.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, vekslingskontor, minibanker, bagasjeoppbevaring, tollfri shopping, turistinformasjon og en hotellreservasjonskranke. Det finnes businessfasiliteter. Det finnes butikker, barer og restauranter på lufthavnen.

Parkering

På Oslo lufthavn finnes det både innen- og utendørs parkering (utendørs er billigere).

Internett

Det tilbys gratis trådløst Internett med to timer per økt.