Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Trehus i Stavanger
 

Praktisk informasjon om Stavanger

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport i Stavanger består hovedsaklig av busser som kjører fra hovedterminalen i sentrum. Enkeltbilletter koster NOK 26–71. Besøkende som planlegger å reise mye bør imidlertid vurdere å kjøpe dagskort til ca. NOK 85 eller sjudagerskort til ca. NOK 260. Det finnes drosjer, men de er nokså dyre. Tillegg for kveld og helger er 45 prosent. Mange besøkende leier bil, og det er relativt enkelt å kjøre bil i Stavanger for erfarne sjåfører som er kjent med norske veitrafikklover. Heldigvis er byen nokså kompakt, og mange severdigheter ligger innen gangavstand.

Tid

Lokal tid er GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er norsk krone (NOK), som deles i 100 øre. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Bruken av kredittkort er svært utbredt, spesielt Eurocard/Mastercard, Visa og i mindre grad American Express og Diners Club. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og på større postkontorer samt mange hoteller, men da til dårligere kurs. Det finnes minibanker i alle små og store byer.

Kommunikasjon

Landskoden for Norge er +47. Lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900- og GSM 1800-nettverk og dekker det meste av landet. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi); 113 (ambulanse); 110 (brann).

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Stavanger lufthavn

www.avinor.no

Slik kommer man seg til byen

Flybussen kjører mellom lufthavnen og Stavanger by hvert 20–30. minutt. Billetten koster NOK 120. Kolumbus flybuss kjører også til Sandnes for NOK 33.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Budget, Europcar og Avis er noen av de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen. Turen inn til sentrum av Stavanger tar omkring 20 minutter.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter hittegods, mva-retur, bank, minibanker, bagasjeoppbevaring, hotell og konferansefasilitieter. Det tilbys assistanse for funksjonshemmede personer. Det finnes også flere spisesteder, barer og butikker.

Parkering

Det kreves kredittkort for å komme inn på parkeringsplassen. Det settes i automaten både når man kjører inn og når man forlater plassen. Ved utkjøring belastes parkeringsbeløpet, og det skrives ut kvittering. P4 ligger i et parkeringshus og koster NOK 75 per time, NOK 300 per dag, NOK 1200 for en uke og NOK 50 per påfølgende dag etter en uke. Parkeringsplassene P7 og P8 ligger lengst bort fra terminalen, og prisen her er henholdsvis NOK 220 og NOK 100 per dag. P8 er den rimeligste langtidsparkeringen. Den koster NOK 300 for den første uka og NOK 28 per påfølgende dag.

Internett

Gratis, trådløst Internett er tilgjengelig i totimers bolker via nettverket "FREE Wi-Fi", men du må ha mobiltelefon for å registrere deg.