Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Trondheims historiske sentrum
 

Praktisk informasjon om Trondheim

Slik kommer man seg rundt i byen

Trondheim har et godt utbygd kollektivtransportsystem brukes av store deler av lokalbefolkningen i tillegg til turister. AtB, det lokale busselskapet, gjør det enkelt å reise mellom Trondheim og områdene rundt. Det har ruter til hele regionen. Billetter til både buss og trikk kan kjøpes hos AtB kundeservice eller i automater i byen. En attraksjon i seg selv er trikken som kjører vestover mot Lian, et populært friluftsområde som gjør det lett for besøkende å komme seg ut i naturen. NSB sørger for at Trondheim har togforbindelse til de fleste regionene i Norge, og kjører også til lufthavnen. Det finnes også offentlige bysykler som både lokale og besøkende kan benytte mellom mai og oktober. De står fordelt på mange sykkelstativer rundt om i byen.

Tid

Lokal tid er GMT + 1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er norsk krone (NOK), som deles i 100 øre. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder. Bruken av kredittkort er svært utbredt, spesielt Eurocard/Mastercard, Visa og i mindre grad American Express og Diners Club. Utenlandsk valuta kan veksles i banker og på større postkontorer samt mange hoteller, men da til dårligere kurs. Det finnes minibanker i alle små og store byer.

Kommunikasjon

Landskoden for Norge er +47. Lokale mobiltelefonoperatører bruker GSM 900- og GSM 1800-nettverk og dekker det meste av landet. Det finnes mange internettkafeer.

Nødnummer

Nødnummer: 112 (politi); 113 (ambulanse); 110 (brann).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Trondheim lufthavn

www.avinor.no

Slik kommer man seg til byen

Lufthavnen ligger like ved Værnes stasjon, og det går tog regelmessig. Turen inn til Trondheim tar rundt 35 minutter. Nettbuss/Flybussen kjører fra terminalen regelmessig på ukedagene. Værnes-ekspressen tilbyr også regelmessige avganger.

Bilutleie

Avis, Budget, Hertz, Europcar og Sixt tilbyr bilutleie utenfor parkeringshuset.

Drosjer på flyplassen

Det går drosjer med taksameter fra lufthavnen. Trøndertaxi tilbyr forhåndsbestilt drosjeservice til fast pris fra lufthavnen.

Fasiliteter

Lufthavnen har minibanker og terminaler for internettbank, hotell med møterom og konferansefasiliteter, oppbevaringsskap, assistanse for funksjonshemmede, tollfri shopping, hittegods, mva-retur og en rekke restauranter.

Parkering

Parkering i parkeringshuset koster NOK 50 per time, NOK 270 per dag eller NOK 950 for en uke (NOK 420 for hver påfølgende uke). Prisen er billigere på økonomiparkeringsplassen eller i lavprisparkeringsområdet som ligger lenger bort fra terminalen. Det finnes ladestasjoner for elektriske biler.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i totimers bolker via nettverket "AIRPORT".