KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Praktisk informasjon om Warszawa

Slik kommer man seg rundt i byen

Busser og trikker kjører i gatene mellom 05.00 og 23.00 hver dag og er den rimeligste måten å komme seg rundt på. Billetter kan brukes på alle typer transport, men må kjøpes på forhånd. Metroen kjører regelmessig mellom de sørlige forstedene og sentrum, og dette er det raskeste måten å bevege seg rundt i Warszawa på. Drosjer med taksameter kan praies på gata eller bestilles via telefon fra ulike selskaper. Det er best å avtale pris før man setter seg inn. Drosjer som bestilles via telefon er ofte mye billigere. Det er unødvendig å leie bil, med mindre du ønsker å reise på utflukter utenfor byen. Den historiske gamlebyen oppleves best til fots eller på leiesykler.

Tid

Lokal tid er GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to stifter av standard europeisk type.

Valuta

Den offisielle myntenheten er zloty (PLN), som deles i 100 groszy. I Polen brukes fremdeles kontanter oftere enn besøkende kanskje forventer. Det kan være vanskelig å betale med kredittkort i avsidesliggende områder. Kredittkort godtas imidlertid på steder som retter seg mot turister. Det finnes minibanker, som kalles bankomat, i byer av en viss størrelse. Utenlandsk valuta (fortrinnsvis amerikanske dollar eller euro) kan veksles i byer av en viss størrelse i banker, på hoteller eller vekslingskontorer kalt "kantor". Sistnevnte gir best kurs. Bankene er åpne fra mandag til fredag fra 10.00 til 18.00. Noen er også åpne lørdag til 13.00.

Kommunikasjon

Landskoden for Polen er +48. Man kan kjøpe forhåndsbetalte SIM-kort for å unngå å betale for internasjonal roaming, og Wi-Fi er tilgjengelig i de fleste byene.

Nødnummer

112 (brannvesen, ambulanse og politi).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Warszawa Chopin lufthavn

www.lotnisko-chopina.pl

Slik kommer man seg til byen

De kommunale bussene 175, 148, 188 og 331 kjører daglig fra 04.35 til ca. 23.00 til Warszawa sentrum og den høyre elvebredden. Enkelte hoteller tilbyr skyttelbuss mellom hotell og lufthavn på forespørsel.

Bilutleie

Avis, Hertz, Budget og Europcar er representert på flyplassen. Du finner dem i ankomsthallen i terminal A.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes butikker, barer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter er banker, minibanker, vekslingskontor, postkontor, turistinformasjon og hotellreservasjonsskranke.

Parkering

Korttidsparkering i "Kiss&Fly-sonen" er gratis de første 7 minuttene. Det koster deretter PLN 30 for de neste 15 minuttene, og PLN 1 per påfølgende minutt. Parkeringshusene P1 og P2 tilbyr langtidsparkering for PLN 250 for 6–10 dager, eller PLN 300 for 11–15 dager.

Internett

Wi-Fi er tilgjengelig på flyplassen. I VIP- og Executive-loungene er trådløst Internett gratis i fire timer.