Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Gamlebyen, Warszawa
 

Praktisk informasjon om Warszawa

Slik kommer man seg rundt i byen

Busser og trikker kjører i gatene mellom 05.00 og 23.00 hver dag og er den rimeligste måten å komme seg rundt på. Billetter kan brukes på alle typer transport, men må kjøpes på forhånd. Metroen kjører regelmessig mellom de sørlige forstedene og sentrum, og dette er det raskeste måten å bevege seg rundt i Warszawa på. Drosjer med taksameter kan praies på gata eller bestilles via telefon fra ulike selskaper. Det er best å avtale pris før man setter seg inn. Drosjer som bestilles via telefon er ofte mye billigere. Det er unødvendig å leie bil, med mindre du ønsker å reise på utflukter utenfor byen. Den historiske gamlebyen oppleves best til fots eller på leiesykker.

Tid

Lokal tid er GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to stifter av standard europeisk type.

Valuta

Den offisielle myntenheten er zloty (PLN), som deles i 100 groszy. Polen er generelt et kontantland. Det kan være vanskelig å bruke kredittkort i byene og nesten umulig utenfor byene. Kredittkort godtas imidlertid på steder som retter seg mot turister. Det finnes minibanker i alle byer av en viss størrelse. Utenlandsk valuta (fortrinnsvis amerikanske dollar eller euro) kan veksles i byer av en viss størrelse i banker, på hoteller eller vekslingskonterer kalt "kantor". Sistnevnte gir best kurs. Bankene er åpne fra mandag til fredag fra 9.00 til 15.00. Noen er også åpne lørdag til 13.00.

Kommunikasjon

Landskoden for Polen er +48. Mobiltelefoner kan brukes i hele landet. Lokale nettverksoperatører bruker GSM- og 3G-nettverk. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Warszawa Chopin lufthavn

www.lotnisko-chopina.pl

Slik kommer man seg til byen

De kommunale bussene 175, 148, 188 og 331 kjører daglig fra 04.35 til ca. 23.00 til Warszawa sentrum og den høyre elvebredden. Enkelte hoteller tilbyr skyttelbuss mellom hotell og lufthavn på forespørsel. Polski Express kjører til de største polske byene. Bussen stopper utenfor ankomsthallen i terminal 2.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget og Hertz og mange andre er representert utenfor ankomsthallen i terminal 1.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen.

Transport mellom terminalene

Terminalene ligger i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes butikker, barer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter er banker, minibanker, vekslingskontor, postkontor, turistinformasjon og hotellreservasjonsskranke.

Parkering

Korttidsparkering på parkeringsplassene P1 og P3 koster fra PLN 10 per time for de tre første timene. P1 nivå 0 og P4 er langtidsparkeringen, og koster henholdsvis PLN 100 og PLN 60 per dag. Prisen per dag blir lavere desto lenger du står der.

Internett

Wi-Fi er tilgjengelig på flyplassen. I VIP- og Executive-loungene er trådløst Internett gratis i fire timer.