KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Oversikt over byen Lisboa
 

Praktisk informasjon om Lisboa

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport er billig Lisboa, og en praktisk måte å bevege seg mellom de ulike severdighetene. Det er nemlig temmelig bratt i Lisboa. Den raskeste måten å komme seg rundt på er med metro. Den dekker det meste av byen. I tillegg finnes det et nettverk av trikker, busser, kabelbaner og en heis som tar en rundt til de ulike områdene i Lisboa. Det finnes også et moderne, elektrisk tog som knytter byen sammen med byene på den portugisiske rivieraen, og ferjer som krysser elven Tejo. Trikker og busser er billige, og de gamle trikkene har blitt en viktig turistattraksjon. Det er best å unngå kollektivtransport i rushtiden. Da er det svært fullt, og alt ligger godt til rette for lommetyver. Det finnes mange og rimelige drosjer med taksameter. Det er en populær form for transport, men pass på at sjåførene ikke tar unødige omveier. Det anbefales ikke å kjøre bil i byen.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med to runde stifter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er euro (EUR), som deles i 100 cent. Det finnes mange banker, vekslingskontorer og minibanker i de viktigste byene og turistområdene. Utenlandsk valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer og valutaautomater. Bankene er vanligvis åpne mandag til fredag fra 8.30 til 15.00. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Portugal er +351. Forhåndsbetalte SIM-kort kan kjøpes på flyplasser og benyttes i ulåste mobiltelefoner. Wi-Fi er tilgjengelig på de fleste hoteller, kafeer og noen restauranter i Portugal.

Nødnummer

112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Humberto Delgado lufthavn

www.ana.pt

Slik kommer man seg til byen

Metroen går fra en stasjon under flyplassen. Den går til byen mellom 06.30 og 01.00. En enkeltbillett koster € 1,40, og dagskort koster € 6. Begge krever kjøp av metrokort for € 0,50. Carris-busser kjører hver dag fra 5.35 til 00.30 mellom Lisboa lufthavn og sentrum. Billetter som kjøpes på bussen koster € 1,80 og dagskort koster € 6. Flybussen kjører også inn til sentrum hvert 20. minutt mellom 07.00 og 23.20. Billetter koster fra € 4.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Guerin, Goldcar, Hertz og Sixt er blant de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Taxi er vanligvis tilgjengelig utenfor både ankomstterminalen og avgangsterminalen. Enkelte drosjer tar ekstra betalt for bagasje, og alle tar ekstra betalt om kvelden. Prisene varierer mellom € 10 og € 15, og er 20 prosent høyere i helgene, på helligdager og om kvelden/natten.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Det finnes en rekke fasiliteter på Humberto Delgado lufthavn, inkludert minibanker, vekslingskontorer, dusjer, et postkontor, bagasjeoppbevaring, stellerom, møterom, og informasjonsskranke i både i ankomst- og avgangshallene. Det finnes flere restauranter og butikker samt tollfri shopping. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer som trenger rullestol, bør kontakte flyselskapet.

Parkering

Korttidsparkering i P1 på Humberto Delgado lufthavn koster fra € 0,85 for 15 minutter. P2 ligger lenger unna terminalbygningen, men er litt billigere. P3 tilbyr langtidsparkering til € 14 per dag. Man får nettrabatt dersom man forhåndsbestiller parkering på lufthavnens nettside, med priser fra € 5.

Internett

Det finnes gratis Wi-Fi med ubegrenset brukstid.