Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Parlament-palasset, Bukarest
 

Praktisk informasjon om Bukarest

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport i Bucuresti er billig og pålitelig. Metro er det beste transportmiddelet for å ta seg rundt i sentrum. Det er ikke mange busser og trikker som går gjennom sentrum, bortsett fra ekspressbusser på trafikkerte steder. Disse bussene er raskest dersom man skal ut av byen, og prisen er rundt det dobbelte av vanlig busspris. Metroen er rask, men skilting på enkelte stasjoner er dårlig. Likevel er det enklere å ta metro enn buss. Busser, trolleybusser og trikker bruker samme billetter, men de er ofte fulle, og lommetyver er et problem. Det finnes også private minibusser som kjører langs de mest trafikkerte veiene, og disse kan praies hvor som helst langs ruten. Drosje er billig i București, men turister blir ofte lurt. Hoteller og restauranter bør kunne si hvor mye man skal betale, og prisen kan forhandles før man setter seg inn. Avtal en fast pris. Bilutleie er relativt dyrt, og sjåføren må være minst 21 år og ha pass, internasjonal forsikring og gyldig, internasjonalt førerkort. Det kan være en utfordring å kjøre bil i București. De lokale kjører aggressivt, og skiltingen er dårlig.

Tid

Lokal tid er GMT +2 (GMT +3 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er leu (RON), som deles i 100 bani. Penger kan veksles i banker, på internasjonale flyplasser, hoteller eller autoriserte vekslingskontorer (casa de schimb eller birou de schimb valutar). Det finnes minibanker i store banker, flyplasser og kjøpesentre i byene. American Express, MasterCard og Visa godtas i de viktigste byene. Det anbefales å reise med en viss mengde kontanter i tilfelle det skulle være vanskelig å bruke kredittkort.

Kommunikasjon

Landskoden for Romania er +40, og utgående kode er 00 etterfulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Det finnes en rekke retningsnumre for byer og landsbyer, for eksempel 0(21) for Bucureşti. Landet har god mobildekning med GSM 900/1800- og 3G-nettverk. Det finnes internettkafeer i byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Henri Coanda internasjonale lufthavn

www.otp-airport.ro

Slik kommer man seg til byen

Ekspressbusser, nr. 783 og 780, går hvert 15. minutt til henholdsvis sentrum og sentralbanestasjonen. Det finnes også drosjer som kjører passasjerer hele døgnet til hvor som helst i București eller andre steder i landet. Unngå drosjer som ikke viser priser eller har taksameter.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Budget, Europcar og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Det finnes to typer drosje i București. Små drosjer koster ca. RON 1,5 per km, og større drosjer koster ca. RON 3,5 per km. Ved tett trafikk kan turen fra flyplassen ta inntil en time. Besøkende bør bruke drosjer med taksameter og prisoversikt.

Transport mellom terminalene

De to terminalbygningene er forbundet av en korridor. Det tar fem minutter å gå mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes banker, barer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter vekslingskontor, bagasjeoppbevaring, frisør, taxfree-butikker og et postkontor. Gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer som trenger rullestol eller har andre spesielle behov, bør ta kontakt med flyselskapet på forhånd.

Parkering

Lang- og korttidsparkering tilgjengelig.

Internett

Gratis trådløst Internett.