Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Vasilijkatedralen Moskva
 

Praktisk informasjon om Moscow

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste måten å ta seg rundt i Moskva på er med metroen. Den er billig, svært effektiv og enkel å bruke, selv om alle skilt står på russisk og med kyrilliske bokstaver. Det kan være lurt å skrive ned reisemålet på en lapp. Det kan gjøre det enklere å finne riktig stasjon. Metroen går til 01.00, og prisen er den samme uansett hvor langt man kjører, og gir rett til et ubegrenset antall overganger. Det finnes også busser, trikker og trolleybusser som dekker de områdene av byen som ikke har metro frem til 23.00, men de er ikke så effektive som metroen. Det kan bli ubehagelig fullt i rushtiden. Et alternativ til buss er minibusser kalt marshrutka, som følger bussrutene og stopper på forespørsel. Det finnes også både drosjer med taksameter og piratdrosjer som kan praies på gata, men husk å forhandle pris før du setter deg inn i bilen. De prøver gjerne å ta overpris, spesielt fra utlendinger. Selv om drosje vanligvis er trygt, bør turister være forsiktige, og enslige kvinner bør unngå drosje om natten. Det anbefales ikke å kjøre i byen.

Tid

Lokal tid er GMT +3.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med to runde stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er rubel (RUB), som deles i 100 kopek. De fleste internasjonale kredittkort godtas i større hoteller, butikker osv. Valuta kan veksles i banker, vekslingskiosker og på hoteller. Det finnes minibanker i større byer. Det er vanskelig å få tak i rubler utenfor Russland, og reisende anbefales å ta med amerikanske dollarsedler eller eurosedler i god stand for å veksle etter ankomst.

Kommunikasjon

Landskoden for Russland er +7. Offentlige telefoner kan brukes til lokale og internasjonale samtaler. De tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker og postkontorer. Telefonkiosker på flyplasser og større hoteller tar Amex og Visa, men er generelt mye dyrere enn gatetelefoner. Det er god mobildekning i små og store byer, men den kan være begrenset utenfor byene. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Moskva Sjeremetjevo internasjonale lufthavn

www.svo.aero

Slik kommer man seg til byen

Det finnes flere busser som kjører mellom de ulike terminalene og metrostasjonene i nærheten. Derfra kan man ta seg inn til byens sentrum. Det finnes også minibusser

Bilutleie

Bilutleiefirmaene omfatter Sixt, Hertz, Avis og Europcar.

Drosjer på flyplassen

Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter (avhengig av trafikk). Det finnes kundekaprere som tilbyr drosjetjenester utenfor terminalene. Disse bør man unngå. Bestill drosje fra skrankene til det offentlige selskapet. Det anbefales å forhåndsbestille drosje som venter ved ankomst.

Transport mellom terminalene

De fleste internasjonale flyvninger har ankomst på terminal D, E og F. Terminalene B og C, som ligger rundt 24 kilometer unna, brukes til innenlandsfly og charterfly. Det finnes offentlige busser, ekspressbusser, drosjer og gratis skyttelbusser mellom alle de fem terminalene. Det finnes en gangvei mellom terminalene D, E og F.

Fasiliteter

Etter innsjekking på Moskva Sjeremetjevo lufthavn har alle terminalene vekslingskontor, restauranter, barer og taxfree-shopping, businesslounger og steder der man kan få seg en forfriskning. Funksjonshemmede bør forhåndsbestille transfer med rullestol fra flyet til terminalbygningen.

Parkering

Parkering er tilgjengelig nær begge terminalene. De fleste parkeringsplassene tilbyr gratis parkering de første 5–15 minuttene.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig på i terminalene C, D, E og F.