Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Oppstandelseskirken, St. Petersburg
 

Praktisk informasjon om St. Petersburg

Slik kommer man seg rundt i byen

Lokalbefolkningen i St. Petersburg bruker mye offentlig transport. Tilbudet er stort, men ikke alltid like effektivt eller pålitelig. Det finnes mange trikkelinjer, nesten 200 bussruter og et stort antall trolleybusser, men det er ingen nattetjeneste etter midnatt. Alle er overfylt, kjører uregelmessig og er ofte utsatt for motorstopp eller avbrudd. Billetter til buss, trikk og trolleybuss kan kjøpes i kiosker eller hos sjåføren og aktiveres om bord. Trikk og trolleybusser stopper på holdeplasser som er merket med en "T" som henger fra kabler i luften. En annen populær form for lokal transport, som er mer effektiv enn busser, er minibusser som kalles marshrutka, som føler de samme rutene som busser og trikker og stopper på forespørsel. St. Peterburgs metro har fem linjer og 67 stasjoner. Den er ekstremt effektiv og enkel å bruke, selv om skiltene ikke står på engelsk. Sjetonger og flerreisekort kan kjøpes på stasjonene og er gyldig så lenge du er inne i systemet. Drosjer er tydelig merket og kan praies på gata eller bestilles via telefon. Passasjerer bør kontrollere at taksameteret virker eller avtale pris på forhånd. De fleste privatbiler i byen opererer som drosje og vil tilby deg skyss, men husk å avtale pris på forhånd. Det er vanskelig å kjøre selv. Trafikken er tung, og veiene dårlige. I tillegg står alle skilt på kyrillisk. Det er enklere å leie bil med sjåfør, og mange bilutleiefirmaer foretrekker denne løsningen.

Tid

Lokal tid er GMT +3.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med to runde stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er rubel (RUB), som deles i 100 kopek. De fleste internasjonale kredittkort godtas i større hoteller, butikker osv. Valuta kan veksles i banker, vekslingskiosker og på hoteller. Det finnes minibanker i større byer. Det er vanskelig å få tak i rubler utenfor Russland, og reisende anbefales å ta med amerikanske dollarsedler eller eurosedler i god stand for å veksle etter ankomst.

Kommunikasjon

Landskoden for Russland er +7. Offentlige telefoner kan brukes til lokale og internasjonale samtaler. De tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker og postkontorer. Telefonkiosker på flyplasser og større hoteller tar Amex og Visa, men er generelt mye dyrere enn gatetelefoner. Det er god mobildekning i små og store byer, men den kan være begrenset utenfor byene. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

St Petersburg internasjonale lufthavn

www.pulkovoairport.ru

Slik kommer man seg til byen

Det går busser til Moskovskaja metrostasjon fra utenfor terminalen. Derfra går det metro inn til sentrum. Passasjerer som bor på et større hotell kan vanligvis avtale å bli hentet.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Avis og Europcar og andre har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er like utenfor terminalen. Pass på å avtale pris på forhånd, for de tar ofte overpris fra turister.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter enkelte tollfrie butikker, et vekslingskontor, snackbarer, restauranter, et businessenter, et turistsenter, stellerom, internettilgang og en minibank.

Parkering

Gratis parkering tilbys på ubevoktede plasser relativt nær terminalene. Annen parkering nærmere lufthavnen koster RUB 150 til RUB 200 per time eller RUB 450 til 1200 per dag.

Internett

Gratis trådløst Internett i terminalen.