Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Et ekte blikkfang: Casa Batlló, Barcelona
 

Praktisk informasjon om Barcelona

Slik kommer man seg rundt i byen

Barcelona har et svært godt utbygd transportsystem som omfatter både metro, busser, tog og taubaner. Billetter (inkludert nattbusser) kan brukes i hele systemet. Metroen er den raskeste og mest effektive måten å reise rundt på, bortsett fra i rushtiden, for da er den veldig full. Svært godt utbygd bussnettverk, og det er enkelt å ta seg frem ved hjelp av et transportkart. Nattbusser kjører mellom kl. 22.00 og 04.00. Året rundt kjører det egne turistbusser der man kan hoppe på og av som man ønsker mellom de største turistattraksjonene. Det finnes mange drosjer, og de er et gunstig og godt alternativ, spesielt om natten. Men de har mange tillegg, så be om kvittering for å være sikker. Det er unødvendig og frustrerende og bruke leiebil i byen, men det kan være fint å leie en bil til utflukter utenfor byen.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 eller 225 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Spania er euro (EUR). En euro deles i 100 cent. Penger kan veksles på vekslingskontorer og større hoteller, men bankene gir best vekslingskurs. Alle vanlige kredittkort godtas på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Det finnes rikelig med minibanker, og de representerer generelt den billigste og enkleste måten å få tak i kontanter.

Kommunikasjon

Landskoden for Spania er +34. Betalingstelefoner er enten blå eller grønne. Få av dem tar mynter, så det beste er å kjøpe telefonkort. Disse selges i postkontorer, tobakksforretninger og aviskiosker. Mobiltelefonoperatører gir god dekning på GSM 900/1800 over hele fastlandet samt Balearene og Kanariøyene. E-post- og internettilgang er tilgjengelig på internettkafeer i de fleste byer og turistanlegg.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

El Prat Barcelona lufthavn

www.aena.es/csee/Satellite/Home/en/

Slik kommer man seg til byen

Flybussen (Aerobus) går til og fra Plaça de Catalunya hvert 5. til 15. minutt. Bussen stopper også ved andre holdeplasser langs ruten. Det går tog fra flyplassen til ulike stasjoner i sentrum hvert 30. minutt. Flyplasstasjonen ligger nær terminal T2, og er forbundet med terminalen med en gangbro. En metrolinje fra terminal T1 til sentrum er under bygging, og forventes å settes i drift første halvdel av 2016. Det står drosjer med taksameter utenfor terminalene. Turen tar 20-30 minutter med på vei eller med tog.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz og Sixt er noen av de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjeholdeplasser ved hver av terminalene på El Prat Barcelona lufthavn. Unngå piratdrosjer. Høyere priser om natten og i helgene.

Transport mellom terminalene

En gratis skyttelbuss forbinder de to terminalene.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter minibanker, vekslingskontorer, banker, butikker (bl.a. tollfri butikk), lekeområde for barn, VIP-lounger, barer og restauranter. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Begge terminalene på El Prat lufthavn har egne parkeringshus (T1 og T2). Det finnes også en langtidsparkeringsplass som er forbundet med terminalene av en gratis skyttelbuss.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i 15 minutter fra kubiWireless.