Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Plaza de la Cibeles, Madrid
 

Praktisk informasjon om Madrid

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt å bevege seg rundt i Madrid. Byen har et godt utbygd bussnettverk, en moderne og effektiv metro og dessuten tog. Det finnes mange og billige drosjer, men diverse tillegg kan øke prisen. Besøkende bør sjekke at taksameteret ikke allerede er i gang og at det fungerer. Utlendinger utsettes ofte for overbetaling. Den kjappeste måten å bevege seg rundt på er med den raske og effektive metroen, som når de fleste steder. Den går fra 06.00 til 01.30, men det er best å unngå den i rushtiden. Det velutbygde bussnettverket dekker hullene i metronettverket fra 06.00 til midnatt. Bussene har egne filer for å unngå tett trafikk, og det kjører nattbusser etter midnatt. En 10-turers billett gir billigere reiser og kan brukes både på metro og busser. Madrid Card gir også innehaveren rett til gratis kollektivtransport. Unngå å kjøre bil i Madrid. Det er unødvendig stressende så lenge offentlig transport er så billig og praktisk. Leiebiler kan parkeres i parkeringshus mens man er i Madrid. Byen er kompakt, og det er best å gå hvis du kan. De fleste av severdighetene ligger i sentrumsområdet mellom kongeslottet og Parque del Retiro.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 eller 225 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten i Spania er euro (EUR). En euro deles i 100 cent. Penger kan veksles på vekslingskontorer og større hoteller, men bankene gir best vekslingskurs. Alle vanlige kredittkort godtas på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Det finnes rikelig med minibanker, og de representerer generelt den billigste og enkleste måten å få tak i kontanter.

Kommunikasjon

Landskoden for Spania er +34. Betalingstelefoner er enten blå eller grønne. Få av dem tar mynter, så det beste er å kjøpe telefonkort. Disse selges i postkontorer, tobakksforretninger og aviskiosker. Mobiltelefonoperatører gir god dekning på GSM 900/1800 over hele fastlandet samt Balearene og Kanariøyene. E-post- og internettilgang er tilgjengelig på internettkafeer i de fleste byer og turistanlegg.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Adolfo Suarez Madrid Barajas lufthavn

www.aena.es/csee/Satellite/Home/en/

Slik kommer man seg til byen

RENFE tilbyr togtransport til og fra flyplassens terminal 4. Det kjører tog hver dag. De forbinder flyplassen med byen og stasjonene i hovedbanenettet. Lufthavnen betjenes av regelmessige EMT- og intercity-busser samt metro og lokale drosjer. Madrid Barajas lufthavn ligger rundt en halv times kjøretur fra Madrid sentrum.

Bilutleie

Flere bilutleiefirmaer er representert på flyplassen, blant andre Avis, Hertz og Europcar.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor alle terminalene. Bruk drosjer med lisens, og unngå piratdrosje. Turen inn til sentrum tar rundt en time.

Transport mellom terminalene

Rullende fortau knytter sammen tre av lufthavnens fire terminaler. En gratis transferbuss er tilgjengelig for passasjerer som skifter fly og terminal. Denne tjenesten omfatter alle lufthavnens fire terminaler.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det banker og valutaveksling, minibanker, butikker, restauranter og barer, kapeller, businessenter, postkontor og apotek.

Parkering

På Madrid Barajas lufthavn kan man parkere utenfor alle terminalene.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig gjennom kubi wireless.