KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Skjærgårdsøyer, Göteborg
 

Praktisk informasjon om Göteborg

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt å ta seg rundt i Göteborg. Byen er fotgjengervennlig, og å gå er den enkleste måten å oppleve de ulike severdighetene. Det er også mulig å leie sykler, og egne sykkelveier gjør det til en trivelig og praktisk måte å bevege seg på. Kollektivtransportsystemet består av et nettverk av busser, trikker og ferger. Billetter selges i 7-Eleven-butikker, trafikkservicesentre og Pressbyrån-butikker. Enkeltbilletter kan også kjøpes på trikken, men for de som reiser en del, lønner det seg sannsynligvis med endags- eller tredagerskort, månedskort eller Göteborg City Card. Mange sykler og trikker kan gjøre det litt forvirrende å kjøre bil i Göteborg, og det å leie bil er egentlig bare nødvendig dersom man ønsker å reise ut av byen. Taxi kan bestilles per telefon, men de er ikke regulerte og regnes for å være ganske dyre.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. Sverige er et nesten kontantfritt land, så de fleste kredittkort godtas over hele Sverige, mens mobilbetalingsapper er svært populære.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Hele landet har god mobildekning, og mange svenske nettverk samarbeider med internasjonale operatører for å sikre sømløs tilkobling. Internettkafeer finner man i alle små og store byer, og offentlig Wi-Fi er tilgjengelig i visse områder.

Nødnummer

112 (generelt).

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Göteborg-Landvetter internasjonale lufthavn

www.swedavia.com/landvetter

Slik kommer man seg til byen

Flybussen kjører hyppig til sentrum, og det finnes også lokalbusser. Billetter kjøpes i automater.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Avis, Budget og Europcar har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen. Prisene inn til Göteborg er vanligvis faste.

Transport mellom terminalene

Flyplassen hadde tidligere to terminaler, men disse er nå slått sammen til én.

Fasiliteter

Det finnes et komplett tilbud av banktjenester og veksling av utenlandsk valuta, og det er minibanker både i ankomsthallen og avreisehallen. Det er flere barer, kafeer og restauranter på Lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter internettkafé, bankbokser, lekeplasser, turistinformasjon, flere butikker og taxfree-butikker. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Parkering

Det finnes både lang- og korttidsparkering. P2, P3 og P4 ligger like ved terminalen, mens P5, P6 og P7 ligger litt lenger unna.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i tre timer. Deretter må man betale et mindre beløp.