Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Skjærgårdsøyer, Göteborg
 

Praktisk informasjon om Göteborg

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt å ta seg rundt i Göteborg. Byen er fotgjengervennlig, og å gå er den enkleste måten å oppleve de ulike severdighetene. Det er også mulig å leie sykler, og egne sykkelveier gjør det til en trivelig og praktisk måte å bevege seg på. Kollektivtransportsystemet består av et nettverk av busser, trikker og ferger. Billetter selges i 7-Eleven-butikker, trafikkservicesentre og Pressbyrån-butikker. Enkeltbilletter kan også kjøpes på trikken, men endags-, tredags- eller månedkort eller Göteborg City Card, lønner seg vanligvis for dem som reiser en del. Mange sykler og trikker kan gjøre det litt forvirrende å kjøre bil i Göteborg, og det å leie bil er egentlig bare nødvendig dersom man ønsker å reise ut av byen. Drosjer kan bestilles per telefon, men de er ikke regulerte og regnes for å være ganske dyre.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Hele landet har god mobiltelefondekning. Det brukes forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Göteborg-Landvetter internasjonale lufthavn

www.swedavia.com/landvetter

Slik kommer man seg til byen

Flybussen kjører hyppig til sentrum, og det finnes også lokalbusser. Billetter kjøpes i automater.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Avis, Budget og Europcar har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen. Prisene inn til Göteborg er vanligvis faste.

Transport mellom terminalene

Flyplassen hadde tidligere to terminaler, men disse er nå slått sammen til én.

Fasiliteter

Det finnes et komplett tilbud av banktjenester og veksling av utenlandsk valuta, og det er minibanker både i ankomsthallen og avreisehallen. Det finnes flere barer, kafeer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter internettkafé, bankbokser, lekeplasser, turistinformasjon, flere butikker og taxfree-butikker. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Parkering

Det finnes både lang- og korttidsparkering. P2, P3 og P4 ligger like ved terminalen, mens P5, P6 og P7 ligger litt lenger unna.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i tre timer. Deretter må man betale et mindre beløp.