Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Linköping

Sturefors slott, Linköping
 

Praktisk informasjon om Linköping

Slik kommer man seg rundt i byen

AB ÖstgötaTrafiken har ansvar for offentlig transport i Linköping og tilbyr buss, tog og trikk i hele distriktet. Tog brukes stort sett for å reise til nabobyene, mens busser er den vanligste transportformen i byen. Alt i alt er transporten effektiv og miljøvennlig. De fleste offentlige bussene kjøres på biogass. Informasjon om rutetider er lett tilgjengelig, med god skilting på de fleste holdeplassene samt på Östgötas nettside. Det er ikke mulig å kjøpe billetter på bussen eller hos sjåføren. De må kjøpes i visse supermarkeder eller salgsautomater. Dersom været tillater det, er det også fint å gå. Til tross for byens størrelse er selve sentrum nokså kompakt, og det er her mange av Linköpings severdigheter befinner seg.

Tid

Lokal tid er GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Offentlige telefoner er tilgjengelige, og hele landet har god dekning for mobiltelefoner, som bruker forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Helligtrekongersdag 6. jan. 6. jan.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Første pinsedag 24. mai 15. mai
Svenska flaggans dag 6. jun. 6. jun.
Midtsommernatt 20. jun. 19. jun.
Allehelgensdag 31. okt. 5. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.
Nyttårsaften 31. des. 31. des.

Klima

+

Linköping har et temperert klima med varme, fuktige somrer og kalde vintrer. Vintrene er varmere og kortere enn i Nord-Sverige, og den kaldeste perioden er fra november til mars. Noe snø er vanlig når temperaturen synker til under 5 °C og det blir færre enn åtte timer med dagslys per dag. Høst og våren er overgangsårstider. Sommeren har så mye som 19 timer med sollys på det meste i juli med gjennomsnittstemperatur på mellom 18 °C og 23 °C . Lett til moderat regn, og av og til litt torden, er vanlig. Det er ikke midnattssol i Linköping, men i slutten av juni går ikke sola ned før 22.00. I desember går sola ned allerede rundt kl. 15.00. Den beste tiden å besøke Linköping er sommermånedene fra juni til august.

Linköping City lufthavn

www.linkopingcityairport.se

Slik kommer man seg til byen

Det kjører tog og busser fra Linköping reisesenter, som ligger i nærheten av lufthavnen og er enkelt å nå med drosje.

Bilutleie

Europcar, Avis, Hertz og Sixt er noen av bilutleiefirmaene som er representert i Linköping, og bilene kan hentes eller leveres på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer fra Flygtaxi kan forhåndsbestilles.

Fasiliteter

Terminalen har restaurant og salgsautomater, og dessuten suvenirbutikker. Det finnes flere hoteller i nærheten av lufthavnen.

Parkering

Korttidsparkeringen ligger nær terminalbygningen. Prisen er SEK 10 per time opp til maksimalt to timer. Langtidsparkeringen ligger også i gangavstand fra terminalen, og koster SEK 120 per dag.

Internett

Linköping lufthavn tilbyr ikke trådløst Internett.