Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Sturefors slott, Linköping
 

Praktisk informasjon om Linköping

Slik kommer man seg rundt i byen

AB ÖstgötaTrafiken har ansvar for offentlig transport i Linköping og tilbyr buss, tog og trikk i hele distriktet. Tog brukes stort sett for å reise til nabobyene, mens busser er den vanligste transportformen i byen. Alt i alt er transporten effektiv og miljøvennlig. De fleste offentlige bussene kjøres på biogass. Informasjon om rutetider er lett tilgjengelig, med god skilting på de fleste holdeplassene samt på Östgötas nettside. Det er ikke mulig å kjøpe billetter på bussen eller hos sjåføren. De må kjøpes i visse supermarkeder eller salgsautomater. Dersom været tillater det, er det også fint å gå. Til tross for byens størrelse er selve sentrum nokså kompakt, og det er her mange av Linköpings severdigheter befinner seg.

Tid

Lokal tid er GMT + 1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Hele landet har god mobiltelefondekning. Det brukes forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Linköping City lufthavn

www.linkopingcityairport.se

Slik kommer man seg til byen

Det kjører tog og busser fra Linköping reisesenter, som ligger i nærheten av lufthavnen og er enkelt å nå med en kjapp drosjetur.

Bilutleie

Europcar, Avis, Hertz og Sixt er noen av bilutleiefirmaene som er representert i Linköping, og man kan avtale henting og levering av bilene på flyplassen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer med taksameter står vanligvis utenfor terminalen. Drosjer fra Flygtaxi kan forhåndsbestilles.

Fasiliteter

Terminalen har restaurant og salgsautomater, og dessuten suvenirbutikker. Det finnes flere hoteller i nærheten av lufthavnen.

Parkering

Korttidsparkeringen ligger nær terminalbygningen. Prisen er SEK 15 per time opp til maksimalt seks timer. Langtidsparkeringen ligger også i gangavstand fra terminalen, og koster SEK 120 per dag.