Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Skeppsholmen bro, Stockholm
 

Praktisk informasjon om Stockholm

Slik kommer man seg rundt i byen

Stockholm har et svært godt utbygd offentlig transportnettverk som består av t-bane, trikker, ferjer og busser. Metroen er generelt byens mest praktiske transportmiddel. Billettene kan brukes på alle typer kollektivtransport, og kan kjøpes på stasjoner og i aviskiosker. En- og tredagerskort gir god valuta for pengene for de som har tenkt å reise mye. Det finnes drosjer med taksameter, men de er blant verdens dyreste. Det er enklere å kjøre i Stockholm enn i mange andre store byer, men vær klar over bomstasjonene og den generelle mangelen på parkeringsplasser. Å gå eller sykle er ofte de beste alternativene når man er på sightseeing i sentrum av byen; Stockholm er en fotgjenger- og sykkelvennlig by.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Hele landet har god mobiltelefondekning. Det brukes forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Stockholm-Arlanda internasjonale lufthavn

www.arlanda.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes mange måter å komme seg til og fra Arlanda på, inkludert høyhastighetstoget Arlanda Express, busstjenesten Flygbusserna og lokal- og fjerntog. SJ (Svenska järnvägar) kjører fra sentralbanestasjonen. Her kan du kjøpe billetter til langdistansetog og få informasjon om rutetider. Arlanda Express-toget fra flyplassen til Stockholm sentralbanestasjon tar 20 minutter. Det går busser til sentrum ca. hvert 10. minutt. Bussen bruker 40 minutter på turen. Det finnes også drosjer og leiebiler.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplasser utenfor terminalene. De fleste drosjeselskapene tilbyr faste priser inn til sentrum, og turen tar rundt en halv time.

Transport mellom terminalene

Gratis skyttelbusser kjører mellom terminalene.

Fasiliteter

Lufthavnen har banker, vekslingskontor, minibanker, restauranter, barer og butikker. SkyCity-senteret på lufthavnene tilbyr alt en reisende trenger, inklusiv luksushotell og treningssenter. Alle terminaler har loungeområder med stikkontakter for lading av mobiltelefoner og bærbare pc-er.

Parkering

Parkeringen har adkomst fra alle de fire terminalene. Det er rabatt ved forhåndsbestilling på nettet, og prisene varierer kraftig mellom de forskjellige parkeringsplassene. Derfor bør du besøke nettstedet for å finne ut hvilket parkeringsalternativ som passer best for deg.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i tre timer på flyplassen.