Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Skeppsholmen bro, Stockholm
 

Praktisk informasjon om Stockholm

Slik kommer man seg rundt i byen

Stockholm har et svært godt utbygd offentlig transportnettverk som består av t-bane, trikker, ferjer og busser. Metroen er generelt byens mest praktiske transportmiddel. Billettene kan brukes på alle typer kollektivtransport, og kan kjøpes hos billettforhandlere. En- og tredagerskort gir god valuta for pengene for de som har tenkt å reise mye, og Stockholm Card gir gratis kollektivtransport og gratis adgang på mange museer for turister. Det finnes drosjer med taksameter, men de er blant verdens dyreste. Det er enklere å kjøre i Stockholm enn i mange andre store byer, men vær klar over bomstasjonene og den generelle mangelen på parkeringsplasser.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Offentlige telefoner er tilgjengelige, og hele landet har god dekning for mobiltelefoner, som bruker forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Stockholm-Arlanda internasjonale lufthavn

www.arlanda.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes mange måter å komme seg til og fra Arlanda på, inkludert høyhastighetstoget Arlanda Express, busstjenesten Flygbusserna og lokal- og fjerntog. SJ (Svenska järnvägar) kjører fra sentralbanestasjonen. Her kan du kjøpe billetter til langdistansetog og få informasjon om rutetider. Toget Arlanda Express kjører til/fra Stockholm sentralbanestasjon ca. hver time mellom 05.00 og 01.00 alle dager. Det går busser til sentrum ca. hvert 10. minutt. Bussen bruker 40 minutter på turen. Det finnes også drosjer og leiebiler.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplasser utenfor terminalene. De fleste drosjeselskapene tilbyr faste priser inn til sentrum, og turen tar rundt en halv time.

Transport mellom terminalene

Gratis skyttelbusser kjører mellom terminalene.

Fasiliteter

Lufthavnen har banker, vekslingskontor, minibanker, restauranter, barer og butikker. SkyCity-senteret på lufthavnene tilbyr alt en reisende trenger, inklusiv luksushotell og treningssenter. Alle terminaler har loungeområder med stikkontakter for lading av mobiltelefoner og bærbare pc-er.

Parkering

Parkeringen har adkomst fra alle de fire terminalene. Prisen er fra SEK 50 til SEK 80 per time og SEK 130 til SEK 360 per dag. Det er rabatt ved forhåndsbestilling på nettet, og prisene varierer kraftig mellom de forskjellige parkeringsplassene. Derfor bør du besøke nettstedet for å finne ut hvilket parkeringsalternativ som passer best for deg.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i tre timer på flyplassen.