Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Våren ved Genève-innsjøen, Genève
 

Praktisk informasjon om Genève

Slik kommer man seg rundt i byen

Kollektivtilbudet består av pålitelige trikker, busser og trolleybusser som tilbyr rask og effektiv transport. Men har du det travelt, kan det ofte være like raskt å gå eller sykle. Fra midten av april til midten av oktober kan man låne bysykler fra Genève Roule utenfor togstasjonen gratis. Buss og trikker kjører fra 05.00 til midnatt, og i helgene kjører det i tillegg nattbuss. En ordinær billett koster CHF 3 og gir rett til bruk av nettverket i den sentrale sonen i Genève, og ubegrensede overganger mellom busser og trikker i en time. Det finnes også billigere billetter som kun er gyldige for tre stopp samt retur innen 30 minutter. Billetter kjøpes før påstigning og aktiveres ombord. Det finnes drosjer, men de er nokså dyre. Det anbefales ikke å kjøre bil, for det er vanskelig å finne parkering. Men dersom man vil ta en tur rundt Genèvesjøen, kan en bil være praktisk.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom april og oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Sveits er på 220 volt, 50 Hz. Støpslene er av typen med tre runde stifter på linje, men støpsler med to runde stifter passer i stikkontaktene.

Valuta

Den offisielle myntenheten er sveitsiske franc (CHF), som deles i 100 rappen (tysk) eller centimes (fransk) Selv om landet ikke er med i EU, oppgis mange priser i euro, og noen forretninger godtar euro som betalingsmiddel. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker, mange med Cirrus- eller Maestro-system. Bankene gir best valutakurser, men det går også an å veksle penger på større hoteller, hovedbanestasjoner og flyplasser. Bankene er åpne mandag til fredag.

Kommunikasjon

Landskoden for Sveits er +41. Hele landet er dekket av GSM-mobilnettverk. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene. Noen telefonkiosker har også tilgang til Internett og e-post.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Genève internasjonale lufthavn

www.gva.ch

Slik kommer man seg til byen

Offentlige busser kjører inn til sentrum med få minutters mellomrom fra avgangs- og ankomstnivåene. Passasjerer kan hente billetter til offentlig transport fra maskinene i området ved bagasjeutleveringen på ankomstnivået. Uniresos informasjonsskranke i ankomsthallen gir informasjon. Det kjører gratis skyttelbuss til de fleste hotellene. Det går Unireso-tog til Cornavin RR-stasjonen i sentrum hvert 10. minutt. Herfra går det tog videre til reisemål over hele Europa.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz og National er representert på lufthavnen. Reisende må passe på at de leier bil på henholdsvis den franske eller sveitsiske siden av grensen, alt etter hvor de skal. Det er bare rundt 5 km inn til sentrum.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomstterminalen, og det koster rundt CHF 40 inn til sentrum (litt ekstra for bagasje). Avstanden er 5 km, og reisetiden varierer alt etter trafikk. Drosjene har taksameter, og det er rundt 60 drosjeholdeplasser i Genève.

Transport mellom terminalene

Terminal 2 brukes kun til chartertrafikk om vinteren og er vanligvis lukket.

Fasiliteter

Oppbevaringsskap for bagasje finnes på jernbanestasjonen og ved ankomst. Skycom Airport Business Centre og Business Corner tilbyr en rekke businessfasiliteter. Andre fasiliteter omfatter banker, vekslingskontor, minibanker, barer og restauranter, turistinformasjon, hotellreservasjonsskranke, postkontor og butikker, inklusiv tollfri butikk. Gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Parkering på Genève Cointrin internasjonale lufthavn koster fra CHF 2 per time for korttidsparkering, til CHF 29 for en dag og CHF 101 for en uke på langtidsparkeringspass. Merk at prisene varierer sterkt mellom de forskjellige parkeringsplassene. P51 er det billigste alternativet når det gjelder langtidsparkering. Eurocard, American Express og Visa kan brukes som betaling på parkeringsplassene.

Internett

Lufthavnen tilbyr 90 minutters gratis trådløst Internett. Ekstra internettid kan kjøpes.