Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Dunnottar Castle i nærheten av Aberdeen
 

Praktisk informasjon om Aberdeen

Slik kommer man seg rundt i byen

Gamle skotske byer som Aberdeen er nokså kompakte, så det kan være lurt å gå for å se severdighetene i sentrum. Men lengre avstander krever transport, og mange turister velger å bruke byens busser som drives av First Aberdeen når de skal ut i forstedene. Billetter kjøpes hos sjåføren, og du kan velge mellom enkeltbilletter og dagskort (husk at sjåføren ikke gir igjen vekslepenger). Drosjer er også tilgjengelige fra en rekke drosjeholdeplasser rundt i byen eller per telefon, og selv om de er dyrere, så er de det beste transportalternativet om kvelden når bussene går sjeldnere.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Aberdeen internasjonale lufthavn

www.aberdeenairport.com

Slik kommer man seg til byen

Aberdeen og Inverness jernbaner kjører fra den lokale stasjonen i Dyce, som ligger en kort kjøretur fra lufthavnen. Hovedstasjonen ligger i sentrum av Aberdeen, og herfra går det tog til alle deler av Skottland og England. Regelmessige bussavganger fra lufthavnen til Aberdeen sentrum. Turen tar rundt 30 minutter. Færre avganger i helgene enn på hverdager.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz og National er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Comcab-drosjer er tilgjengelig utenfor terminalen, der en lufthavnansatt hjelper deg med å finne drosje. Drosje kan forhåndsbestilles via Comcabs nettside eller via Comcabs bestillingskontor rett ved inngangen til terminalen. Kjøreturen til sentrum tar rundt 25 minutter i lett trafikk og koster rundt £15.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter skranke for mistet bagasje, vekslingskontor, barer, tollfri butikk, møterom, lekeområde for barn og flere restauranter. Servisair Executive Lounge befinner seg i annen etasje etter sikkerhetskontrollen og kan forhåndsbestilles på nettet. Andre lounger, deriblant British Airways Terraces Lounge og Eastern Airways Lounge, befinner seg nær utgang 10. Det finnes flere internettkafeer på lufthavnen.

Parkering

Det finnes korttidsparkering på Aberdeen lufthavn i gangavstand fra terminalen. Gratis skyttelbuss fra Aberdeen lufthavn til langtidsparkeringen (minimum to dager) fra terminalen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen.