Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Gas Street Basin, Birmingham
 

Praktisk informasjon om Birmingham

Slik kommer man seg rundt i byen

Den beste måten å oppleve Birmingham på er til fots. Det meste av sentrum er fotgjengersone, og langs kanalene, som nå er renset, er det anlagt fine turveier. Buss er det mest populære transportmiddelet i Birmingham og West Midlands. Det finnes ingen bussterminal, men det finnes busstopp på nærmest hvert hjørne. Det finnes enkeltbilletter, reisekort og dagskort med et ubegrenset antall reiser én dag. Ved kjøp av billett er det lurt å ha eksakt beløp, for sjåføren gir ikke tilbake vekslepenger. Sorte drosjer kan praies på gaten eller oppsøkes på en av de mange holdeplassene rundt i byen. De største ligger ved New Street Station, Stephenson Street og Digbeth Coach Station. New Street and Moor Street togstasjoner tilbyr togforbindelse til reisemål i hele Storbritannia. National Express er et godt valg dersom man ønsker å ta buss til andre større byer.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Birmingham lufthavn

www.birminghamairport.co.uk

Slik kommer man seg til byen

Busstasjonen ligger på den andre siden av lufthavnen. Her stopper busser som kjører til sentrum. Buss 900 kjører til sentrum av byen. Man kan også komme seg til Birmingham sentrum via Birmingham internasjonale jernbanestasajon, som er forbundet med flyplassen med et gratis monorailsystem kalt Air-Rail Link. Det går tog mellom Birmingham internasjonale stasjon og Birmingham New Street Station hele dagen, men med færre avganger om kvelden og i helgene. Fra Birmingham internasjonale stasjon kan man dessuten reise til over 100 byer i og rundt Storbritannia.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz og National har kontorer her. Alle bilutleiefirmaene har skranker i ankomstområdet, som er lettr å finne etter at man har kommet gjennom sikkerhetskontrollen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor passasjerterminalene. Turen inn til Birmingham tar ca. 15–20 minutter.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er i kort gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes banker, vekslingskontorer, butikker, restauranter, lounger, stellerom og turistkontor på lufthavnen. Gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Lufthavnens avstigningsområde ligger like ved avgangsterminalen, og man betaler for hvert 10. minutt. Parkeringsplassene 1, 2 og 3 er best for kort og mellomlang parkering. De ligger ved siden av terminalbygningen, og man betaler per time eller per dag. Langtidsparkeringen ligger ved siden av den andre rundkjøringen langs veien inn mot lufthavnen. Det tar rundt ti minutter å gå hit fra terminalen. Det kjører regelmessige skyttelbusser mellom terminalen og parkeringsplassene. Langtidsparkering er gratis de første 15 minuttene.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele lufthavnen.