Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Cardiff Castle i Cardiff
 

Praktisk informasjon om Cardiff

Slik kommer man seg rundt i byen

Cardiff har et pålitelig og godt utbygd busstilbud som kjører fra 05.30 til 23.30. Begrenset tilbud i helgene og på offentlige helligdager. Man må ha nøyaktig beløp for å kjøpe billett. Tog er et godt alternativ, og drosjer kan både praises på gaten eller ringes etter. Det er lett å leie bil i Cardiff, men de fleste selskapene krever førerkort på engelsk med bilde eller internasjonalt førerkort. Minimumsalder kan forekomme. Det er relativt lett å ta seg frem i byen med bil, men det kan være vanskelig å finne parkeringsplass. De fleste plassene er reservert beboere med beboerbevis. Cardiff er flat og kan lett utforskes til fots. Byen egner seg også godt til sykling. Taff Trail for gående og syklende går gjennom byen.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Rhoose Cardiff internasjonale lufthavn

www.cardiff-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Cardiffs ekspressflybuss kjører hvert 30. minutt på dagtid, syv dager i uken. Turen fra lufthavnen til Cardiff tar rundt 35 minutter og koster ca. £ 5 en vei. Det er også mulig å ta tog fra Cardiff lufthavn til Cardiff Central og Bridgend. Togene kjører hver time i begge retninger (hver annen time på søndager) med muligheter for å skifte til andre reisemål i nettverket. En skyttelbuss forbinder flyplassen med togstasjonen like ved på 10 minutter. Den koster ca. £ 1.

Bilutleie

Enterprise, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Passasjerer kan bestille privat drosjetransport med FlightLinkWales til og fra Cardiff lufthavn.

Fasiliteter

Fasiliteter omfatter vekslingskontor, minibanker, stellerom, faks og kopieringsmuligheter, spillesoner, tollfri shopping, restauranter, kafeer og barer. Godt tilrettelagt for handikappede.

Parkering

Korttidsparkering finner man rett utenfor terminalbygningen. Langtidsparkering ligger litt lenger unna, men det går gratis skyttelbuss dit. Det er mulig å forhåndsbestille.

Internett

Cardiff lufthavn tilbyr gratis trådløst Internett over hele terminalen den første halve timen per dag. Internettkiosker er tilgjengelig i terminalen. Der kan passasjerer bruke Internett før de går om bord. Kioskene gir rask og pålitelig internettilgang.