Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Gamlebyen, Edinburgh
 

Praktisk informasjon om Edinburgh

Slik kommer man seg rundt i byen

Byen har et godt utbygd bussnettverk, og dette er den vanligste måten å ta seg rundt på. Det finnes egne bussfiler i byen, noe som gjør at bussene kommer seg relativt raskt frem. Billetter kjøpes ombord, men husk eksakt beløp. Dagskort kan være praktisk. Da kan du kjøre så mye du vil med buss rundt i byen. Det kjører nattbusser etter midnatt, og dette er en rimelig måte å komme seg hjem på etter en tur på byen. Sorte drosjer kan lett praies på gaten, og det finnes også mange drosjeholdeplasser. Men prisen er nokså høy. Leiebil kan være fint dersom man ønsker å reise ut av byen, men det kan være vanskelig å kjøre i Edinburghs mange smale, enveiskjørte gater. Byen oppleves best til fots dersom man ikke har problemer med bratte gater. Dersom man velger andre fremkomstmidler vil man gå glipp av mange fine opplevelser.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Edinburgh internasjonale lufthavn

www.edinburghairport.com

Slik kommer man seg til byen

Busser fra Airlink 100 kjører mellom lufthavnen og sentrum hvert 10. minutt fra tidlig morgen til etter midnatt. Prisen er ca. £ 4, og turen tar rundt 30 minutter. Det finnes mange alternative busser, blant andre nattbuss N22, linje 35 og Jat 747, som går til sentrum av byen via et par stopp på veien. Holdeplassene for offentlige busser befinner seg ved veien utenfor terminalens hovedinngang.

Bilutleie

Bilutleiefirmaer er plassert ved siden av parkeringsplassen og er knyttet til terminalen med en overbygget gangvei. Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Europcar, Budget, Thrifty, Hertz og National har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Utenfor terminalen står det lufthavnsdrosjer og sorte bydrosjer. Kjøreturen til sentrum tar rundt 25 minutter.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter minibanker, vekslingskontor, butikker, et apotek, lekeområde for barn, stellerom, barer og restauranter. Aspire-loungen er tilgjengelig for passasjerer som venter på avreise. Den ligger i andre etasje etter sikkerhetskontrollen. Adgang kan bestilles på flyplassens nettsted. Lufthavnen har også et kunstgalleri som viser arbeider av skotske kunstnere ved utgang 12.

Parkering

Det ligger et parkeringshus rett overfor terminalbygningen. Prisen er £ 3,50 for 15 minutter, £ 5 for 30 minutter, £ 7 for en time og varierende beløp for hver påfølgende time. Langtidsparkeringen ligger et par minutter unna, men en skyttelbuss frakter passasjerene til terminalen.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig to timer per dag for hvert apparat.