Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Skotske sekkepiper, Glasgow
 

Praktisk informasjon om Glasgow

Slik kommer man seg rundt i byen

Glasgow sentrum er kompakt og enkelt å utforske til fots, men kollektivtransport er nødvendig for å se noen av de mest populære attraksjonene som ligger litt lenger vekk. Det integrerte transportnettverket omfatter et pålitelig, men forvirrende bussystem som korresponderer med t-bane og tog. Enkelte ruter har begrenset service om natten. Det enkle undergrunnssystemet, også kjent som Clockwork Orange, har to linjer som kjører i sirkel. Dette er den enkleste måten å ta seg frem mellom sentrum og West End. Lokaltogene er raske og effektive. Det finnes godt med drosjer, men selv om servicen er god, er prisen er litt høy. Det er ikke behov for bil i sentrum, og det er ofte enklere å komme seg rundt ved hjelp av offentlig transport. Bileiere kan benytte pendlerparkeringene som finnes ved togstasjonene i forstedene.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

Glasgow lufthavn

www.glasgowairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig busser til Glasgow som stopper på de viktigste jernbane- og busstasjonene. Kjøreturen til sentrum tar rundt 15-20 minutter. Det går også åtte tog i timen fra Paisley Gilmour Street Station til Glasgow sentralstasjon, som ligger rundt 1,5 kilometer fra lufthavnen og kan nås med drosje eller rutebusser.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, National, Alamo, Hertz, Enterprise, Budget og Dollar/Thrifty er representert her.

Drosjer på flyplassen

Drosjer er tilgjengelige hele døgnet på drosjeholdeplassen vis-à-vis hovedterminalen. De er pålagt å bruke taksameter.

Transport mellom terminalene

En overbygget gangvei knytter terminalene sammen.

Fasiliteter

Fasiliteter på lufthavnen omfatter minibanker, vekslingskontor, postkontor, butikker, barer og restauranter. Lufthavnen har gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet eller reisebyrået på forhånd. Det finnes også et felles bønnerom for alle religioner.

Parkering

Korttidsparkeringsplassen ligger nær terminalen. Prisen er rundt £ 6 for den første timen, £ 10 for opptil tre timer og £ 16 for opptil seks timer. Langtidsparkering koster £ 20 for den første dagen og £ 8–12 per påfølgende dag. Betjent parkering er også tilgjengelig. Lufthavnen tilbyr hurtigparkering med rask tilgang til terminalen på P2 på nivå 2. Parkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettside.

Internett

Trådløst Internett er gratis den første timen. Deretter er prisen £ 5 for tre timer, og £ 9 for 24 timer.