Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Queen Victoria Street, Leeds
 

Praktisk informasjon om Leeds

Slik kommer man seg rundt i byen

Leeds har et godt utviklet bussystem som dekker det meste av West Yorkshire. Dagskort er en god investering og kan kjøpes på bussen. Leeds CityBus kjører i en sløyfe rundt sentrum og passerer hvert 6. til 7. minutt. Dette er en langsom, men flott måte å bevege seg rundt i byen, siden man kan gå av og på for å besøke severdighetene. Prisen er 50 p per reise. For besøkende som bor i sentrum, er det enklest å ta seg rundt til fots. Store deler av Leeds sentrum er fotgjengersone, noe som gjør det upraktisk med bil. Det finnes drosjer, og forhåndsbestilte drosjer er generelt litt billigere enn de svarte og hvite drosjene som kan praies på gata.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Leeds Bradford internasjonale lufthavn

www.lbia.co.uk

Slik kommer man seg til byen

Det går buss hvert 30. minutt fra lufthavnen til buss- og togstasjonene i sentrum av Leeds og Bradford. Bussen stopper også ved alle undergrunnsstasjonene på veien. Det går buss til og fra Leeds City Rail Station. Derfra kan man ta tog til alle deler av Storbritannia.

Bilutleie

Avis, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen i ankomsthallen for internasjonale flyvninger.

Drosjer på flyplassen

Arrow Cars tilbyr drosjer utenfor terminalbygningen.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, minibanker, vekslingskontor og turistinformasjonsskranke. Det finnes også butikker, barer og restauranter. Yorkshire Premier Lounge i annen etasje i avgangshallen har bar med alle rettigheter, gratis aviser, høyhastighets-Wi-Fi og telefoner. Inngang til loungen krever medlemskap eller ca. £ 20 i inngangspenger. Gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering. Parkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettsider. Det går gratis buss mellom langtidsparkeringen og terminalbygningen døgnet rundt. Beregn ekstra tid på transport mellom parkeringsplassen og terminalen. Korttidsparkering på Leeds Bradford koster £ 3 den første halvtimen, £ 7 for en time, £ 11 for to timer, £ 15 for tre timer, £ 24 for seks timer og £ 34 per dag. Parkeringen ligger rett foran terminalbygningen. Langtidsprisen er £ 36 for to dager.

Internett

Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i terminalen.