Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

London

Klassiske røde London-telefonkiosker
 

Praktisk informasjon om London

Slik kommer man seg rundt i byen

Londons fantastiske undergrunnsbanenettverk er fortsatt den raskeste og enkleste måten å ta seg rundt i byen på, selv om det kan være lurt å holde seg unna i rushtiden. De berømte, røde bussene er mer behagelige, men tar lenger tid. De allestedsnærværende svarte drosjene er utmerket, og du kan også bruke private minicabs som må bestilles på forhånd. Sent om kvelden finnes det mange piratdrosjer, men spesielt kvinner eller andre som ikke vet veien hjem bør unngå å ta dem. Londons hovedattraksjoner ligger nokså nær hverandre, så dersom været er fint kan det være en god idé å gå eller ta en elvebåt. Bil er ikke et godt alternativ i London sentrum. Parkering er dyrt og vanskelig å finne. Dersom man kjører inn i London sentrum mandag til fredag 07.00-18.00, må man betale rushtidavgift.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man kan regne med å få bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Andre nyttårsdag (kun i Skottland) 2. jan. 2. jan.
St. Patricks dag (kun i Nord-Irland) 17. mar. 17. mar.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Maidag 4. mai 2. mai
Spring Bank Holiday 25. mai 30. mai
Orangemens day (kun Nord-Irland) 12. jul. 12. jul.
Summer Bank Holiday 31. aug. 29. aug.
St. Andrew's day (kun i Skottland) 30. nov. 30. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

London har et temperert klima uten de ekstreme temperaturene som man opplever på kontinentet. Byen har fire markerte årstider, selv om været kan være uforutsigbart med både stormer, kuldeperioder og til og med varmebølger på tider man ikke skulle forvente dem. Juli er den varmeste sommermåneden, med en gjennomsnittstemperatur på 19 °C. Januar er den kaldeste vintermåneden, med en gjennomsnittstemperatur på 7 °C. London er en flott by å besøke uansett vær, men mange besøkende foretrekker å komme mellom april og oktober. Da er det vanligvis varmt, og dagene er lange og ofte solrike.

London Heathrow lufthavn

www.heathrowairport.com

Slik kommer man seg til byen

Den raskeste måten å komme seg inn til London er med Heathrow Express-toget. Det har avgang hvert 15. minutt til Paddington stasjon, tar 15 minutter, og koster £ 21,50 ved bestilling på Internett eller £ 26,50 om bord. Paddington stasjon har gode forbindelser til de andre jernbanestasjonene i London samt alle deler av London via Londons undergrunnsbane. Heathrow er også på undergrunnsbanens Piccadilly-linje. Den tar passasjerer inn til London sentrum på rundt 50 minutter og koster £ 5,70. National Express sine busser kjører til London sentrum og andre britiske byer.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National, Europcar, Sixt og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Londons svarte drosjer betjener Heathrow lufthavn, og reisetiden til London sentrum er rundt 30-60 minutter, avhengig av trafikken. Drosjene har taksameter, og prisen inn til London sentrum er fra £ 50. Det står drosjer utenfor alle terminalene.

Transport mellom terminalene

Terminal 1, 2 og 3 ligger i gangavstand fra hverandre. Gjennomsnittlig gangtid fra den ene enden til den andre er 11 minutter. Terminal 4 og 5 er koblet sammen med gratistoget Heathrow Express. Beregn ca. 15 minutter reisetid mellom terminalene. Eventuelt kan terminal 4 og 5 nås med buss nr. 490 og 482, som tar ca. 20 minutter.

Fasiliteter

Det finnes flere butikker, barer og restauranter, minibanker, vekslingsmuligheter, bagasjeoppbevaring, apoteker og posttjenester i alle terminalene. Et spa med massasje befinner seg i terminal 5. Det finnes VIP-lounger i terminal 2 og 3. Det finnes flere interreligiøse bønnerom i hver terminal, og St George kapell ligger mellom terminal 1 og 3, i nærheten av busstasjonen. I terminal 4 finnes det dusjer.

Parkering

Det er korttidsparkering ved siden av lufthavnen. Gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og langtidsparkeringen. Betjent parkering er også tilgjengelig på alle terminalene.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i fire timer. Registrer deg hos Heathrow Rewards for å få fire timer ekstra.

Flyplasser i nærheten