Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Klassiske røde London-telefonkiosker
 

Praktisk informasjon om London

Slik kommer man seg rundt i byen

Londons fantastiske undergrunnsbanenettverk er fortsatt den raskeste og enkleste måten å ta seg rundt i byen på, selv om det kan være lurt å holde seg unna i rushtiden. De berømte, røde bussene er mer behagelige, men tar lenger tid. De allestedsnærværende svarte drosjene er utmerket, og du kan også bruke private minicabs som må bestilles på forhånd. Unngå drosjer uten lisens. Londons hovedattraksjoner ligger nokså nær hverandre, så dersom været er fint kan det være en god idé å gå eller ta en elvebåt. Bil er ikke et godt alternativ i London sentrum. Parkering er dyrt og vanskelig å finne. Dersom man kjører inn i London sentrum mandag til fredag 07.00-18.00, må man betale rushtidavgift.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).de

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

Klima

London Heathrow lufthavn

www.heathrowairport.com

Slik kommer man seg til byen

Den raskeste veien til London er toget Heathrow Express, som går hvert 15. minutt til Paddington stasjon. Det tar 15 minutter og koster £ 22 hvis man bestiller på nettet eller £ 27 om bord. Paddington stasjon har gode forbindelser til de andre jernbanestasjonene i London samt alle deler av London via Londons undergrunnsbane. Heathrow er også på undergrunnsbanens Piccadilly-linje. Den tar passasjerer inn til London sentrum på rundt 50 minutter og koster £ 5,70. National Express sine busser kjører til London sentrum og andre britiske byer.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National, Europcar, Sixt og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Londons svarte drosjer betjener Heathrow lufthavn, og reisetiden til London sentrum er rundt 30-60 minutter, avhengig av trafikken. Drosjene har taksameter, og prisen inn til London sentrum er fast fra £ 40. Det står drosjer utenfor alle terminalene.

Transport mellom terminalene

Terminal 1 brukes ikke lenger til flyvninger. Terminal 2 og 3 ligger i gangavstand fra hverandre. Gjennomsnittlig tar det 11 minutter å gå fra den ene enden til den andre. Terminal 4 og 5 er koblet sammen med gratistoget Heathrow Express. Beregn ca. 15 minutter reisetid mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes flere butikker, barer og restauranter, minibanker, vekslingsmuligheter, bagasjeoppbevaring, apoteker og posttjenester i alle terminalene. Et spa med massasje befinner seg i terminal 5. Det finnes VIP-lounger i terminal 2 og 3. Det finnes flere interreligiøse bønnerom i hver terminal, og St George kapell ligger i nærheten av busstasjonen mellom terminal 2 og 3. I terminal 3 finnes det dusjer.

Parkering

Det er korttidsparkering ved siden av lufthavnen. Gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og langtidsparkeringen. Betjent parkering er også tilgjengelig på alle terminalene.

Internett

Gratis Wi-Fi er tilgjengelig. Registrer deg hos Heathrow Rewards for å få en raskere tjeneste.

Flyplasser i nærheten