Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Salford Quays gangbro, Manchester
 

Praktisk informasjon om Manchester

Slik kommer man seg rundt i byen

Manchester har et godt utbygd nettverk med offentlig transport, så det er enkelt å bevege seg rundt. Trikkene er raske og effektive, og Metroshuttle City Centre-bussene er gratis og kjører i to sløyfer, inklusiv alle større jernbanestasjoner og Metrolink-stopp. System One Travelcards tilbyr mange alternativer for ubegrenset reising med kollektivtransport med ulike rabatter. Det finnes mange bilutleiefirmaer og drosjer, og Manchester lufthavn ligger bare 15 minutter unna sentrum. Manchester har også et system med sykkelfiler, men det kan være litt risikabelt og skummelt å sykle i tung trafikk. Mobilappbaserte taxitjenester som Uber er også vanlig å bruke.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsynligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er meget god mobildekning. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser. Wi-Fi er også svært utbredt.

Nødnummer

999/112 (generelt)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Manchester internasjonale lufthavn

www.manchesterairport.co.uk

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessige tog mellom lufthavnen og Manchester Piccadilly jernbanestasjon. Derfra går det tog til alle deler av Storbritannia. Det går busser både til Manchester sentrum og andre byer og tettsteder i nærheten. National Express tilbyr buss til byer i hele Storbritannia. Alle busser og tog kjører fra The Station, lufthavnens nye trafikknutepunkt, som er forbundet med alle terminalene med en overbygd gangvei. Alle terminalene har drosjeholdeplass.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National, Eurocar, Sixt og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Alle terminalene har drosjeholdeplass. Drosjene har taksameter for turer inn til sentrum, men for andre reisemål kan det være fast pris.

Transport mellom terminalene

Skylink-systemet med rullefortau har en forbindelse mellom terminal 1 og 2, og en mellom terminal 1 og 3.

Fasiliteter

Det finnes restauranter, butikker og barer i de tre terminalene. Andre fasiliteter omfatter minibanker, vekslingskontorer og gjenglemt bagasje. Det er gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet eller reisebyrået på forhånd.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering på Manchester internasjonale lufthavn. Parkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettside, og det lønner seg å bestille om sommeren. Da hender det at parkeringen er full.

Internett

Det finnes trådløst Internett, som er gratis den første timen.