Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Manchester

Salford Quays gangbro, Manchester
 

Praktisk informasjon om Manchester

Slik kommer man seg rundt i byen

Manchester har et godt utbygd nettverk med offentlig transport, så det er enkelt å bevege seg rundt. Trikkene er raske og effektive, og Metroshuttle City Centre-bussene er gratis og kjører i to sløyfer, inklusiv alle større jernbanestasjoner og Metrolink-stopp. System One Travelcards tilbyr mange alternativer for ubegrenset reising med kollektivtransport med ulike rabatter. Det finnes mange bilutleiefirmaer og drosjer, og Manchester lufthavn ligger bare 15 minutter unna sentrum. Manchester har også et system med sykkelfiler, men det kan være litt risikabelt og skummelt å sykle i tung trafikk.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man kan regne med å få bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Andre nyttårsdag (kun i Skottland) 2. jan. 2. jan.
St. Patricks dag (kun i Nord-Irland) 17. mar. 17. mar.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Maidag 4. mai 2. mai
Spring Bank Holiday 25. mai 30. mai
Orangemens day (kun Nord-Irland) 12. jul. 12. jul.
Summer Bank Holiday 31. aug. 29. aug.
St. Andrew's day (kun i Skottland) 30. nov. 30. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Som i resten av Storbritannia er været i Manchester svært uforutsigbart og omskiftelig. Generelt er været i Manchester mildt med solrike somrer og kalde, våte vintrer. Det er sjelden det snør, men om vinteren kan det være dager med kaldt, klart vær. Høytrykk kan føre til svært høye sommertemperaturer eller svært lave vintertemperaturer, men ekstremvær varer vanligvis ikke lenge. Den gjennomsnittlige temperaturen i januar ligger på rundt 4 °C, mens gjennomsnittstemperaturen i juli ligger rundt 15 °C.

Manchester internasjonale lufthavn

www.manchesterairport.co.uk

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessige tog mellom lufthavnen og Manchester Piccadilly jernbanestasjon. Derfra går det tog til alle deler av Storbritannia. Det går busser både til Manchester sentrum og andre byer og tettsteder i nærheten. National Express tilbyr buss til byer i hele Storbritannia. Alle busser og tog kjører fra The Station, lufthavnens nye trafikknutepunkt, som er forbundet med alle terminalene av en overbygd gangvei. Alle terminalene har drosjeholdeplass.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National, Eurocar, Sixt og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Alle terminalene har drosjeholdeplass. Drosjene har taksameter for turer inn til sentrum, men for andre reisemål kan det være fast pris.

Transport mellom terminalene

Skylink-systemet med rullefortau forbinder terminal 1, 2 og 3 med hverandre.

Fasiliteter

Det finnes restauranter, butikker og barer i de tre terminalene. Andre fasiliteter omfatter minibanker, vekslingskontorer, frisør og bagasjeoppbevaring. Det er gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet eller reisebyrået på forhånd.

Parkering

Korttidsparkering på Manchester internasjonale lufthavn koster £ 2,90 de første 30 minuttene, £ 5,20 for en time, £ 8.80 for to timer, £ 16,50 for tre timer og så videre opp til £ 37 per dag. Langtidsparkering koster £ 30 for den første dagen, £ 48 for to dager og £ 10 per påfølgende dag. Parkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettside, og det lønner seg å bestille om sommeren. Da hender det at parkeringen er full.

Internett

Det finnes trådløst Internett, som er gratis den første timen.