Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Newcastle

The Sage Gateshead, Newcastle
 

Praktisk informasjon om Newcastle

Slik kommer man seg rundt i byen

Newcastle har et svært godt utbygget offentlig transportnettverk som består av busser, tog og drosjer. Det lønne seg å ringe etter drosje i helgene, for det kan være mange om beinet. Newcastle har et av Storbritannias beste metrosystemer, Tyne and Wear Metro. Det er et raskt og effektivt transportmiddel som kjører inne i byen og mellom Newcastle og Gateshead. Det finnes mange bilutleiefirmaer, men det beste er kanskje å utforske byen til fots. Da får man med seg byens severdigheter og lyder. Det finnes også flere sykkelveier og mulighet for å leie sykkel.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man kan regne med å få bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Andre nyttårsdag (kun i Skottland) 2. jan. 2. jan.
St. Patricks dag (kun i Nord-Irland) 17. mar. 17. mar.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Maidag 4. mai 2. mai
Spring Bank Holiday 25. mai 30. mai
Orangemens day (kun Nord-Irland) 12. jul. 12. jul.
Summer Bank Holiday 31. aug. 29. aug.
St. Andrew's day (kun i Skottland) 30. nov. 30. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Klimaet er temperert, og som i resten av Storbritannia er været i Newcastle svært uforutsigbart. Golfstrømmen sørger for at det er en del varmere enn i resten av Storbritannia, og Peninnene bidrar til at Newcastle også er en av Storbritannias tørreste byer. Somrene er vanligvis solrike og varme, med gjennomsnittstemperatur i juli på 20 °C. Vintrene er kalde. Det hender at det snør, og gjennomsnittstemperaturen er mellom 0 °C og 7°C.

Newcastle internasjonale lufthavn

www.newcastleairport.com

Slik kommer man seg til byen

Metroen knytter lufthavnen til Newcastle sentralbanestasjon og andre deler av byen. Den går med få minutters mellomrom. Det er også regelmessige bussavganger til Eldon Square bussterminal.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz og National er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er like utenfor terminalen.

Fasiliteter

Newcastle lufthavn har butikker, barer og restauranter. Andre fasiliteter omfatter bank, minibanker, vekslingskontor, bagasjeoppbevaring, stellerom og lekeomåde. Det finnes businessfasiliteter i hovedterminalbygningen, og her finnes det faks, kopimaskin og internettilgang. Lufthavnen har gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet eller reisebyrået på forhånd.

Parkering

Rett overfor terminalen ligger korttids- og ekspressparkeringen. Rett bak ligger en annen parkeringsplass med 15 minutter gratis parkering hvor reisende kan hentes og settes av. Langtidsparkeringen ligger lenger bort fra terminalen og tilbyr den gunstigste prisen for dag- og ukeparkering. Man får rabatt ved å bestille via lufthavnens nettside.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i 30 minutter på forskjellige restauranter og kafeer etter at du har kjøpt noe.