Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

The Sage Gateshead, Newcastle
 

Praktisk informasjon om Newcastle

Slik kommer man seg rundt i byen

Newcastle har et svært godt utbygget offentlig transportnettverk som består av busser, tog og drosjer. Det lønne seg å ringe etter drosje i helgene, for det kan være mange om beinet. Newcastle har et av Storbritannias beste metrosystemer, Tyne and Wear Metro. Det er et raskt og effektivt transportmiddel som kjører inne i byen og mellom Newcastle og Gateshead. Det finnes mange bilutleiefirmaer, men det beste er kanskje å utforske byen til fots. Da får man med seg byens severdigheter og lyder. Det finnes også flere sykkelveier og mulighet for å leie sykkel.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Newcastle internasjonale lufthavn

www.newcastleairport.com

Slik kommer man seg til byen

Metroen knytter lufthavnen til Newcastle sentralbanestasjon og andre deler av byen. Den går med få minutters mellomrom. Det er også regelmessige bussavganger til Eldon Square bussterminal.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, Hertz og Interrent er noen av de som er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplassen er like utenfor terminalen.

Fasiliteter

Newcastle lufthavn har butikker, barer og restauranter. Andre fasiliteter omfatter bank, minibanker, vekslingskontor, bagasjeoppbevaring, stellerom og lekeomåde. Lufthavnen har gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet eller reisebyrået på forhånd.

Parkering

Rett overfor terminalen ligger korttids- og ekspressparkeringen. Rett bak ligger en annen parkeringsplass med 15 minutter gratis parkering hvor reisende kan hentes og settes av. Langtidsparkeringen ligger lenger bort fra terminalen og tilbyr den gunstigste prisen for dag- og ukeparkering. Man får rabatt ved å bestille via lufthavnens nettside.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i 45 minutter i terminalbygningen.