Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Pulls Ferry, Norwich
 

Praktisk informasjon om Norwich

Slik kommer man seg rundt i byen

Det finnes flere muligheter når man skal ta seg rundt i Norwich, og byen er flat og nokså kompakt. Mange besøkende leier bil. Det er enkelt å ta seg frem, og trafikken er grei. De som ikke velger å kjøre selv, kan benytte seg av et godt busstilbud. Bussene drives av FirstGroup og er praktiske dersom man skal rundt i byen, f.eks. til togstasjonen, lufthavnen, universitetet eller underholdningsområdet langs elva. Enkeltbilletter og dagskort kjøpes i automater på bussholdeplassene. Det finnes drosjer med taksameter, men sentrum kan også lett utforskes til fots.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i nesten alle byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Norwich internasjonale lufthavn

www.norwichairport.co.uk

Slik kommer man seg til byen

Abellio Greater Anglia og East Midlands Trains tilbyr togtjenester til Norwich sentrum fra London. Togstasjonen ligger i sentrum av Norwich. Man kan ta drosje eller buss for å komme dit. First Eastern Counties tilbyr en busstjeneste med buss 27 til sentrum fra Hellesdon, som ligger i gangavstand fra flyplassenen

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Norwich Airport Taxis tilbyr offisielle drosjer som venter ved siden av hovedterminalen.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter vekslingsmuligheter, en executive lounge, flyplasshotell, førstehjelp, informasjonsskranke, tollfri shopping, kafé og bar. Lufthavnen er røykfri.

Parkering

Korttidsparkering er gratis de første 15 minuttene. Langtidsparkering koster fra £ 30 per dag.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig overalt i terminalen. Kople deg til nettverket "EE Wi-Fi".