KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
Manama sentrum, Bahrain
 

Praktisk informasjon om Bahrain

Slik kommer man seg rundt i byen

Det går busser mellom de største byene i Bahrain, men det er lite lokal kollektivtransport. Den eneste måten man kan komme seg rundt på uten å leie bil er med drosje. Insister på å bruke taksameter, selv om det er nattetillegg (mellom kl. 22.00 og 06.00) og tillegg for henting på hotell eller lufthavn. Det er enkelt å finne drosjer i gaten eller på drosjeholdeplassene. Det kan også være praktisk å leie bil i Manama, for byen er ikke fotgjengervennlig og har heller ikke fortau.

Tid

GMT +3.

Elektrisitet

Nettstrømmen i Bahrain er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre stifter av samme type som brukes i Storbritannia.

Valuta

Den offisielle valutaen er bahrainsk dinar (BHD). Bahrainsk dinar har fast kurs i forhold til amerikansk dollar: US$ 1 = BHD 0,376. Penger kan veksles på vekslingskontorer, i forretningsbanker i Manama eller hos pengevekslere i soukene. Det finnes minibanker i større byer. Kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Bahrain er +973. Det finnes ikke retningsnumre. Prisene på internasjonal roaming kan være ganske høye, så å kjøpe et lokalt forhåndsbetalt SIM-kort kan være en billigere løsning Internett er tilgjengelig i de fleste større hotell i Manama.

Nødnummer

999 (generelt nødnummer)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Bahrain internasjonale lufthavn

www.bahrainairport.com

Slik kommer man seg til byen

Mange hoteller har egne busser som frakter gjester til og fra lufthavnen. Taxi er tilgjengelig på lufthavnen.

Bilutleie

Budget, Europcar, Hanco, Hertz, Oscar, Avis, Gulf, Sixt, Al Kobaisi og flere andre har kontorer på Bahrain lufthavn.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor terminalen, men de tar ofte overpris av turister. Det er bedre å ringe etter en drosje med taksameter. Turen til Manama tar rundt 15 minutter.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter banker og vekslingskontorer, restauranter, kafeer og barer, gavebutikker, postkontor, kommunikasjonssenter, turistinformasjon og bønnerom. Det tollfrie shoppingkomplekset på lufthavnen er internasjonalt anerkjent. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Kort- og langtidsparkering foran terminalen. Skrankene befinner seg ved utgangene og er åpne døgnet rundt. Gratis skyttelbuss kjører mellom terminalen og langtidsparkeringen.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.