Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Manama sentrum, Bahrain
 

Praktisk informasjon om Bahrain

Slik kommer man seg rundt i byen

Det går busser mellom de største byene i Bahrain, men det er lite lokal kollektivtransport. Den eneste måten man kan komme seg rundt på uten å leie bil er med drosje. Insister på å bruke taksameter, selv om det er nattetillegg (mellom kl. 22.00 og 06.00) og tillegg for henting på hotell eller lufthavn. Det er enkelt å finne drosjer i gaten eller på drosjeholdeplassene. Det kan også være praktisk å leie bil i Manama, for byen er ikke fotgjengervennlig og har heller ikke fortau.

Tid

GMT +3.

Elektrisitet

Nettstrømmen i Bahrain er på 230 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre stifter av samme type som brukes i Storbritannia.

Valuta

Den offisielle myntenheten er bahrainsk dinar (BHD). Bahrainsk dinar har fast kurs i forhold til amerikansk dollar: 1 USD = 0,375 BHD. Penger kan veksles på vekslingskontorer, forretningsbanker i Manama eller hos pengevekslere som driver sin virksomhet på markeder og i handelsområder. Det finnes minibanker i større byer. Kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Bahrain er +973. Det finnes ikke retningsnumre. Det fantes mange telefonkiosker, men de fjernes gradvis fordi de brukes lite. Noen av dem tar telefonkort, andre mynter. Det er god mobildekning. Internett er tilgjengelig i de fleste større hotell i Manama.

Nødnummer

Nødnummer: 999

Visa- og helseinformasjon

Everything about visa

Everything about health information

Offentlige høytidsdager

Klima

Bahrain internasjonale lufthavn

www.bahrainairport.com

Slik kommer man seg til byen

Mange hoteller har egne busser som frakter gjester til og fra lufthavnen. Det går busser til Muharraq bussterminal ca. en gang i timen..

Bilutleie

Budget, Europcar, Hanco, Hertz, Oscar, National, Avis, Gulf, Sixt, Al Obaisi og flere andre har kontorer på Bahrain lufthavn.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor terminalen, men de tar ofte overpris av turister. Det er bedre å ringe etter en drosje med taksameter. Turen til Manama tar rundt 15 minutter.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter banker og vekslingskontorer, restauranter, kafeer og barer, gavebutikker, postkontor, kommunikasjonssenter, turistinformasjon og bønnerom. Det tollfrie shoppingkomplekset på lufthavnen er internasjonalt anerkjent. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Kort- og langtidsparkering foran terminalen. Skrankene befinner seg ved utgangene og er åpne døgnet rundt. Kun kontant betaling, ikke kredittkort. Gratis skyttelbuss kjører mellom terminalen og langtidsparkeringen.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.