Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Egypts legendariske pyramider, Cairo
 

Praktisk informasjon om Kairo

Slik kommer man seg rundt i byen

Metroen er det mest effektive og pålitelige transportmiddelet i Kairo. I tillegg er den veldig billig. Ruten går fra Helwan sør i byen til nord. Det går t-bane mellom Giza og Shubra. De første to vognene er reservert kvinner. Det finnes mange drosjer i Kairo. De kan ha taksameter, men bruker dem sannsylingvis ikke. Prisene varierer og bør forhandles på forhånd. Drosjer (og betaling av denne) deles vanligvis av to eller flere personer. Drosjer fra hoteller koster ofte dobbelt så mye som drosjer som praises på gaten. Busser og minibusser som kjører i sentrum anses som utrygge for turister. De er overfylte, og risikoen for lommetyverier er stor. For å kunne ta bussen bør man også kunne litt arabisk. For å ta inn litt av atmosfæren i byen, kan det være fint å bevege seg til fots, men vær forsiktig! Gatene har ofte ikke skilt, og kart er til liten hjelp. Det er lett å gå seg bort. Bilkjøring er ikke for hvem som helst i Kairo. Trafikkreglene respekteres i liten grad, og trafikken er alltid stor. Og i tillegg er skiltingen elendig.

Tid

Lokal tid er GMT +2.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er egyptisk pund (EGP), som deles i 100 piaster. De fleste kredittkort godtas i større hoteller og restauranter. Banker er vanligvis stengt på fredag og lørdag, men private vekslingskontorer kalt Forex er åpne hver dag, og banker i større hoteller er åpne døgnet rundt. Filialene til Egyptian British Bank og Banque Misr i Kairo har nå minibanker som tar Visa, MasterCard og Cirrus, og disse er ganske vanlige i de viktigste turistområdene.

Kommunikasjon

Landskoden for Egypt er +20. Det er høye gebyrer på internasjonale samtaler fra hoteller. Det er billigere å ringe langdistanse fra døgnåpne post-, telefon- og telegrafkontorer (PTT) som finnes i de større byene. Ring 120 for internasjonal nummeropplysning. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM 900-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med alle større operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste turistområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 122 (politi); 126 (turistpoliti); 123 (ambulanse)

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Kairo internasjonale lufthavn

www.cairo-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det står drosjer utenfor ankomsthallen. Reisen inn til byen tar rundt 45 minutter. Det er praktisk å ta en skyttelbuss fra lufthavnen til Kairo sentrum og langs Pyramids Road i Giza. Det kjører også regelmessig offentlige busser og busser med klimaanlegg fra terminal 1.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Drosjene kan ha taksameter, men vil sannsynligvis ikke bruke det. Prisene varierer og bør forhandles på forhånd. Drosjene i Kairo er sorte og hvite.

Transport mellom terminalene

De to terminalene ligger 3 km fra hverandre og er knyttet sammen med en gratis skyttelbuss som kjører hver halvtime.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter restaurant, flere kafeer, banker og minibanker, vekslingskontor, apoteker, internettkafé i terminal 1, femstjernes lounger for business- og førsteklassepassasjerer, røykerom (terminal 1), turistinformasjon og reisebyråer. Det finnes også tollfri shopping.

Parkering

Parkering ved siden av terminal 1. Prisen er EGP 5 per time.

Internett

Det finnes trådløst Internett, men signalet er ofte upålitelig.