Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

Gamlebyen i Muscat
 

Praktisk informasjon om Muskat

Slik kommer man seg rundt i byen

Buss er den billigste måten å ta seg rundt i Muscat på. Moderne busser kjører på hovedveiene med faste holdeplasser. Baiza-busser kjører til byens ytterkanter og ut av byen, og tar seg effektivt frem i sikk-sakk gjennom bakgatene, selv om noen av bussene kan være litt nedslitte. Det finnes mange drosjer, og dette er den enkleste måten å reise til og fra lufthavnen på. Insister på at sjåføren skal bruke taksameter, så sant han har et. Hvis ikke må du huske å avtale pris før du setter deg inn i bilen. Drosje er dyrt, men praktisk dersom du ikke finner en buss eller ikke ønsker å vente i sola. Det finnes hverken t-bane eller tog i Muscat, og mange besøkende velger å leie bil og kjøre rundt selv. Dette er den beste måten å reise på en fleksibel måte.

Tid

GMT +4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220/240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre rektangulære flate stifter.

Valuta

Myntenheten i Oman er omansk rial (OMR), som deles i 1000 baisa. Utenlandsk valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer, hoteller og på flyplassen. Utenom bankenes åpningstider finnes det pengevekslere som opererer på kveldstid og i helgene. Amerikanske dollar anbefales. Kredittkortene American Express, MasterCard og Visa godtas i større butikker og hoteller, og blant et økende antall næringsdrivende i soukene. De fleste bankene i de store og små byene har minibank.

Kommunikasjon

Landskoden for Oman er +968, og utgående internasjonal kode er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Det er ikke nødvendig med retningsnummer. Oman har GSM- og 3G-nettverk for mobiltelefoni med avtaler om internasjonal nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 9999

Reisedokumenter og helse

Alt om reisedokumenter

Alt om helse og KLMs helsetjenester

Offentlige høytidsdager

Klima

Seeb internasjonale lufthavn

www.omanairports.com

Slik kommer man seg til byen

Offentlige busser fra Oman National Transport Company stopper på Sultan Qaboos Highway utenfor lufthavnen.

Bilutleie

I hallen utenfor ankomsthallen kan man leie bil.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomsthallen. De har praktiske oppslag med oversikt over prisene til de største hotellene. Det tilbys også transport til andre byer i Oman.

Fasiliteter

Lufthavnen er i ferd med å bli utvidet. Det finnes vekslingskontor, mattorg og stor tollfri butikk i både ankomst- og avreisehallene samt en bokhandel. Det finnes offentlige telefoner, bønnerom og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Kort- og langtidsparkering finner man foran terminalen. Man må betale for parkering.

Internett

Lufthavnen har gratis trådløst Internett, men det kreves mobiltelefon for registrering.